I går fik vi den dejligste fuldkornstærte. Tærtebunden er nem at lave og er en opskrift jeg fik af en studieveninde for flere år siden. Det er tæt på, at være ligeså nemt, som dem man kan købe (og det er i hvert fald mere lækkert!)
I skal da også have glæde af opskriften.
Tærtebund til et mellemstort fad (3-4 personer)
3 dl. hvedemel
1,5 dl. grahamsmel (eller andet groft mel)
1 dl. vand
1. dl. solsikkeolie
1 tsk. salt
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen til en ensartet masse. Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den i tærteformen.
Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 220 grader i 10 min.
Placer fyldet på tærtebunden og overhæld æggemassen og drys med ost.
Sæt tærten i ovnen og sænk temperaturen til 200 grader. Bages i 30-40 min.
Æggemasse
Laks, spinat: Vrid vandet ud af den optøede spinat (ca. 200 g.) og kog 1-2 laksesteaks. Findel den kogte laks med en gaffel og bland spinat og laks på tærtebunden. Er også rigtig lækker med ristede pinjekerner og feta.
Kylling, porre: Skær to kyllingefileter i små stykker og brun dem på en pande i lidt olie. Skær en stor porre i ringe og svits med.
Skinke, porre: Skær en stor porre i ringe og svits dem i lidt olie på en pande. Blandes med en pk. skinkestrimler på tærtebunden.
Bacon, broccoli: Steg en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Skær et halvt broccolihoved i små buketter. Bland broccoli og bacon på tærtebunden.
Bacon, kartoffel: 4-6 kogte kartofler skæres i tern og der steges en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Blandes på tærtebunden.
Tomat, feta: Skær tre stor tomater i skiver og et (rød)løg i ringe. Fordel over tærtebunden sammen med en god håndfuld feta. (Toppes med en blanding af alm. revet mozarella og feta)
I skal da også have glæde af opskriften.
Fuldkornstærte med kylling/porre-fyld og grøn salat |
Tærtebund til et mellemstort fad (3-4 personer)
3 dl. hvedemel
1,5 dl. grahamsmel (eller andet groft mel)
1 dl. vand
1. dl. solsikkeolie
1 tsk. salt
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen til en ensartet masse. Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den i tærteformen.
Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 220 grader i 10 min.
Placer fyldet på tærtebunden og overhæld æggemassen og drys med ost.
Sæt tærten i ovnen og sænk temperaturen til 200 grader. Bages i 30-40 min.
Æggemasse
2-3 æg
250 ml. madlavningsfløde
Salt, peber, muskatnød
Pisk æggemassen sammen og hæld udover fyldet i tærten. Sørg for, at det meste af fyldet er dækket af æggemassen.
Forslag til tærtefyldLaks, spinat: Vrid vandet ud af den optøede spinat (ca. 200 g.) og kog 1-2 laksesteaks. Findel den kogte laks med en gaffel og bland spinat og laks på tærtebunden. Er også rigtig lækker med ristede pinjekerner og feta.
Kylling, porre: Skær to kyllingefileter i små stykker og brun dem på en pande i lidt olie. Skær en stor porre i ringe og svits med.
Skinke, porre: Skær en stor porre i ringe og svits dem i lidt olie på en pande. Blandes med en pk. skinkestrimler på tærtebunden.
Bacon, broccoli: Steg en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Skær et halvt broccolihoved i små buketter. Bland broccoli og bacon på tærtebunden.
Bacon, kartoffel: 4-6 kogte kartofler skæres i tern og der steges en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Blandes på tærtebunden.
Tomat, feta: Skær tre stor tomater i skiver og et (rød)løg i ringe. Fordel over tærtebunden sammen med en god håndfuld feta. (Toppes med en blanding af alm. revet mozarella og feta)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.