torsdag den 2. maj 2013

Grove pølsehorn || Opskrift

Jeg er blevet opfordret til at skrive opskriften på pølsehornene her ned, så I andre også kan få glæde af dem, og det vil jeg da rigtig gerne. Dejligt, at pølsehornene blev modtaget så godt af drengene, de var bagt til :)
Pølsehornene er rigtig gode til f.eks. madpakker, picnic, buffet eller spejderture.

Grove pølsehorn 
32 stk.

100 g. gær (2 pakker)
1 dl.  kærnemælk
200 g. smeltet margarine
3 æg
3 dl. kærnemælk
1 spsk. sukker
3 tsk. salt
350 g. fuldkornshvedemel eller anden grov meltype
ca. 650 g. hvedemel (tilsæt lidt af gangen til dejen er god)

16 stk. alm. pølser, halveres
Ketchup (ca. 32 tsk.)
Mælk til pensling
Sesamfrø til at drysse med

Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i en stor skål/dejfad. Smelt margarinen og bland den med 1 dl. kold kærnemælk. Når mælk/smør-blandingen er ca. 35 grader varm (så du ikke brænder dig) hældes den i skålen og gæren røres ud.
Tilsæt sukker salt, æg, 3 dl. kærnemælk og fuldkornshvedemel. Rør godt rundt.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen til det passer med dejen. I alt ca. 650 g. hvedemel, men prøv dig frem. Ælt godt. Dejen skal være lidt fugtig, da det grove mel suger en del fugt under hævningen.
Stil dejen lunt og dækket med et viskestykke til hævning i ca. 40 minutter eller til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og del den i fire lige store stykker. Rul hver stykke ud til en stor cirkel og del den i otte trekantede stykker. Læg en halv pølse og en klat ketchup (ca. 1 tsk.) i den brede ende af dej-trekanten og rul ind mod spidsen. Fold siderne ind, så pølsen ikke stikker ud i enderne.
Placer pølsehornet på en bageplade med bagepapir. Sørg for at "snippen"/enden af trekanten er under pølsehornet, da pølsehornet ellers vil lukke sig op, når det bliver bagt.
Lav de resterende 31 pølsehorn på samme måde.
Lad dem efterhæve ½ time og pensl dem med mælk og drys med sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 18 minutter. (Eller ved varmluft ca. 180 grader, så kan du have to plader i af gangen. Pølsehornene bliver lidt mere sprøde/hårde i overfladen ved varmluft)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.