tirsdag den 16. juli 2013

Ferie

Jeg starter min tre uger lange ferie stille og roligt. Manden har ikke ferie endnu, så jeg har god tid til venindehygge. I dag skal jeg i Odense Zoo med en skøn veninde og hendes familie.
Jeg har derfor spist lækker morgenmad bestående af vaniljeyoghurt med friske abrikoser og mandler. Hertil kaffe og vand. 


Tasken er pakket med en lækker madpakke med hjemmebagt sandwichbrød med salat fra haven og ost/kylling. Jeg har skåret vandmelon som snack og plukket friske hindbær og ribs i haven. 


lørdag den 13. juli 2013

Det går stille og roligt den rigtige vej

Vi slider og slæber og sveder gevaldigt i sommervarmen. Vi har nemlig fået leveret materialerne til vores nye træterrasse. Jeg kan se potentialet, det bliver så fedt, når den er færdig.
Du kan følge med i byggeri og renovering af vores hus generelt via dette link, hvis du er interesseret i flere billeder.





Nyd solen og sommeren - ligesom Frida gør!






fredag den 12. juli 2013

Nem kanelkage || Opskrift

I min afdeling på mit arbejde er der tradition for kage. Meget kage. Og der er specielle kageregler. F.eks. om feriekage; hvis man holder fri/ferie i mere end to dage, så skal man medbringe kage til kollegaerne. Det resulterede i et rent kageorgie op til uge 29, da vi var omkring ni, der skulle holde ferie og også en med fødselsdag (så giver man selvfølgelig også kage) Vi har fået kage hver eneste dag i uge 28 og fredag kulminerede det med fire feriekager og fredagsrundstykker. Suk, det er hårdt at gå på job.

Jeg medbragte den eneste hjemmebagte kage i hele ugen - og kom rimelig nemt omkring det med denne nemme bradepandekage, der altid bliver god. Selvom der er kaffe i glasuren, så kan de fleste børn godt lide kagen og den har været min mors bidrag til mangt en "klassens time" dengang i folkeskolen.

kanelkage nem kaffe glasur

Nem kanelkage med kaffe/kakaoglasur
En hel bradepande 25 - 30 stykker (nok til en skoleklasse eller en flok sultne kollegaer)

Ingredienser
190 g. smeltet margarine
600 g. sukker
7,5 dl. kærnemælk
600 g. hvedemel
6 tsk. kanel
3 tsk. natron

Glasur
75 g. smeltet margarine
6 spsk. stærk brygget kaffe (varm)
375 g. flormelis
3 tsk. vanilje
1 ½ spsk. kakao

Fremgangsmåde
Pisk smeltet margarine og sukker sammen. Tilsæt kærnemælk og rør til massen er jævn. Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen godt sammen.
Fyldes i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i 40 minutter på 200 grader midt i en forvarmet ovn.
Glasuren piskes godt sammen og fordeles på den let afkølede kage.

Tip! Opskriften kan halveres og passer så perfekt i en lille bradepande ca. 30 x 40 cm. (Dem man kan få med plastlåg til transport) Så skal kagen kun have ca. 30 minutter i ovnen.

torsdag den 11. juli 2013

Bryllupsoutfit og hjemmelavet hårbøjle

For et par weekender siden, var vi til bryllup og jeg fik endelig luftet den blomstrede mint&berry kjole.
Jeg stylede den med en fin blå cardigan, blå pumps og en orange hårbøjle, så jeg matchede min flotte kærestes outfit; mørkeblåt jakkesæt og orange butterfly.


Cardigan fra H&M 179 kr. (findes ikke i webshop), pumps fra Deichmann 200 kr., kjole fra mint&berry 369 kr.

Hårbøjlen har jeg selv lavet efter ide fra Boliglivs hjemmeside. Jeg indkøbte alle materialer i Panduro. Den er lavet af tre papcirkler med hul i, hvor man vikler med bånd. Dernæst beklæder man en hårbøjle med samme slags bånd og det hele samles. Jeg limede delene sammen med limpistol og syede båndet til bøjlen sammen på symaskinen.
Jeg er meget tilfreds med resultatet og hårbøjlen blev flittigt kommenteret.




Brylluppet var meget smukt og vielsen foregik i telt. Heldigvis artede vejret sig og en times tid før vielsen skulle finde sted, forsvandt regnen og blev erstattet af sol. Bryllupskagen var hjemmelavet jordbærtærte - den bedste jeg endnu har smagt!




onsdag den 10. juli 2013

Kylling med chorizo || Opskrift

Denne her variant af kylling i fad har jeg lært af min mor, der aflurede den fra noget buffet engang. Det er en lækker ret, der både går til hverdag og fest og ikke tager så lang tid at lave. Jeg varierer den ved at bruge enten ris, pasta eller frisk pasta som tilbehør. Jeg  synes alle tre ting går rigtig fint til retten og i går fik vi frisk fuldkornspasta til. Jeg har før brugt en rest pepperoni istedet for chorizo og parmaskinke fungerer også fint som topping.

kylling i fad med chorizo pølse kyllingefilet

Kylling i fad med chorizo
4 personer

Ingredienser
4 kyllingefileter
8 stykker tyndskåret chorizopølse
2 porrer
5 klumper frossen spinat
500 ml. madlavningsfløde
Salt, peber

Tilbehør: Ris eller pasta til fire personer og evt. brød eller salat

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Rens kyllingefileterne og halvér dem, så der er otte ca. lige store stykker kylling. Krydr kyllingen med salt og peber og brun ved høj varme på en pande ca. 1 minut på hver side (de skal bare tage farve, ikke være gennemstegte) Læg kyllingen til side.
Svits porre i samme pande som kyllingen og tilsæt spinat, så den kan tø op. Tilføj madlavningsfløde og kog sovsen op til spinaten er tøet. Smag til med salt og peber.
Hæld sovs, porre og spinat i et ildfast fad. Herefter placeres de otte stykker kylling jævnt i fadet og der lægges en skive chorizo ovenpå hvert stykke kylling.
Steges i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
I mens retten er i ovnen tilberedes ris eller pasta og evt. en salat eller noget brød.

Velbekomme!

kylling i fad med chorizo pølse kyllingefilet


mandag den 8. juli 2013

Madplan uge 28

Sidste uges søndagsdate i sommerhuset med mine forældre er blevet flyttet til denne fredag. Vi fik i stedet hjemmelavede burgere i går aftes (kærestemandens valg). På fredag går jeg på tre ugers ferie, så det skal da helt sikkert fejres med et koldt glas hvidvin på sommerhusets terrasse i det bedste selskab, man kunne ønske sig.
Ugens madplan ser således ud. Igen en del kylling, men der har også både sneget sig svin, okse og fisk ind. Jeg skal virkelig gøre mig umage for at variere kødet, da jeg selv helt klart sværger til kylling. Når jeg laver madplan på denne måde, for en uge ad gangen, så giver det mig et godt overblik over retter, kød og tilbehør og på denne måde kan jeg sørge for at variere ugen.

Madplan uge 28

Mandag: Kylling i karrywok med spidskål, grøntsager og kokosmælk hertil brune ris
Tirsdag: Kyllingefilet i fad med chorizo hertil frisk fuldkornspasta og rucolasalat fra haven
Onsdag: Kylling fra tirsdag
Torsdag: Ovnbagte laksesteaks med perlespeltsalat og majskolber
Fredag: Vi spiser hos mine forældre i sommerhuset
Lørdag: Grillet svinemørbrad hertil perlespeltsalat fra torsdag og hjemmebagte grovflutes
Søndag: Quesadillas med hakket oksekød hertil grøn salat fra haven

I fredags besøgte jeg spejderne på deres sommerlejr og de havde gjort klar til tre-retters menu lavet over bål, da jeg ankom. Så sejt og virkelig lækkert!
Vi fik rejecocktails til forret med hjemmebagt brød, fyldt svinemørbrad med bagekartoffel og salat ned vandmelon, grape, valnødder og feta til hovedret og til dessert var der bagte æbler med kanelsukker og flødeskum (ikke så fotogen ret, men dog meget velsmagende!)
Jeg havde til gengæld medbragt forsyninger af slik og cola i rigelige mængder.





fredag den 5. juli 2013

Jordbærtærter

Jeg har noget med kager. De smager bare for godt. Og hvis man bladrer billederne på min Iphone igennem kan man se, at juni måned har budt på ret mange kager. Især jordbærtærter. Jeg er blevet forkælet på jobbet og til fester. Mmmm... jeg bliver helt lækkersulten!






torsdag den 4. juli 2013

Ups....

Blev via hende her bekendt med en rabatkode til den lækre og meget billige make-up webshop e.l.f. - Eyes Lip Face. De har i forvejen vildt billig make-up og med rabatkoden fik man 50 % på ALT! ( undtagen fragten)
Jeg er overfølsom overfor parfume, så jeg har primært klikket en masse neglelak hjem. Der røg også lidt lipgloss og blush med i ordren. Det kan jeg nemt teste på små områder, så jeg slår ikke ud i hele ansigtet (som med pudder/foundation) Mine øjenomgivelser er meget sarte, så har heller ikke turdet købe noget til øjnene.
Der røg også lidt ekstra lipgloss og neglelak i kurven til fremtidige værtindegaver.

Når en lipgloss kun koster £ 0,75 (efter 50 % rabat) så ryger der altså et par stykker med i kurven. Her er det farven "Party Peach", som er en af dem jeg har købt.

Neglelak til £ 1,25 (efter 50 % rabat). Jeg købte bl.a. denne fine farve "Mint Cream".

onsdag den 3. juli 2013

Dagens madpakke

Dagens madpakke er rester fra gårsdagens aftensmad. Tre kyllingefrikadeller med friske krydderurter fra haven (oregano og purløg), en stor bøtte spidskålsalat med honningmelon, mandler, skovjordbær og friskbælgede ærter. Hertil lidt dyppelse/dressing med frisk oregano og purløg.
Jeg har også frugt og knækbrød med til mellemmåltid.



Køkkenhave og drivhus

Det gror og gror i drivhus og køkkenhave!

Vi har allerede høstet bunker af pluksalat, rucola og hvidløg. Samt et par enkelte ærtebælge. Gulerødder og rødbeder vokser fint.
Jeg savner radisserne. Dem vil jeg have til næste år.
Jeg har ikke fået luget så godt de sidste par uger, men det hele gror alligevel fint i højbedet.
"Salatskålen", som jeg kalder den. En stor zinkbalje med rucola og pluksalat, sået af to omgange, derfor de små spirer.
Jeg bruger også flittigt af krydderurterne. Især purløg og oregano. Timian synes jeg er svær at bruge.
Timian, purløg, oregano og lidt persille.
Squashplanterne vokser sig store og stærke og mon ikke, de snart bærer nogle lækre store squash? De er i hvert fald så småt på vej.

Midt i billedet ses en minisqaush, der vokser fint.
Squashen står i krukker på fliseterrassen i baghaven.

Der er mange ribs på busken i år og jeg vil prøve at sætte net over, når bærrene modner. Sidste år tog fuglene nemlig ALLE bærrene på en enkelt dag.
Der er ved at komme røde bær på ribsbusken.
Der er virkelig godt gang i drivhuset, selvom jeg var sent ude med planterne. Se bare forskellen på disse billeder, der er taget med tre ugers mellemrum. Jeg har plantet jungle-agurk, aubergine og tre tomatplanter (gul cherrytomat). I drivhuset står der også en krukke med mynte, en krukke med basilikum og hornviol stiklinger.
Fredag d. 28. juni
Fredag d. 7. juni
Desuden har jeg fået anskaffet mig den første gadget til mit drivhus: En automatisk vinduesåbner til vinduet i drivhusets tag. Vinduesåbneren fungerer ved hjælp af hydraulik. Der er en cylinder med olie, der via et stempel presser vinduet op, når olien udvider sig, som den gør, når den bliver varm. Når vejret bliver koldere, så trækker olien sig sammen igen og stemplet trækkes tilbage og vinduet lukkes. Så kan de "små" planter få lidt luft, når sommeren er på sit højeste, uden at jeg skal huske at åbne/lukke. Det er smart.
Vinduesåbneren er modellen Univent fra Vitavia, der passer til drivhuset.

tirsdag den 2. juli 2013

Hyldeblomstmarmelade || Opskrift

Jeg har læst flere steder på nettet, at man kan bruge "affaldet" fra hyldeblomstsaft-fremstillingen til at lave hyldeblomstmarmelade. Jeg er stor tilhænger af at bruge så meget af råvarerne som muligt, så det skulle helt klar testes. Især fordi det samtidig er virkelig nemt.
Marmeladen får en lidt speciel og ikke vildt appetitlig farve, men bare smagen er i top, så går det vel?
Jeg fulgte faktisk ikke helt den nedenstående opskrift, da jeg brugte 900 g. hyldeblomstkvas og 700 g. rørsukker, fordi jeg ikke lige havde mere sukker. Det smager fint sødt. Hvis du vil gøre ligesom mig, så skal du veje fyldet og gange med 0,78, så får du mængden af sukker. (Ja, det er lidt mere besværligt)

Her er det resterne fra den almindelige hyldeblomstsaft, der er blevet lavet til marmelade

Af 900 g. hyldeblomst-rester fik jeg fire glas marmelade.
Hyldeblomstmarmelade
Ingredienser
1 del hyldeblomstkvas (med citroner og det hele. Dog pilles kanelstængerne fra, hvis du har brugt min opskrift)
1 del rørsukker
Evt. atamon

Fremgangsmåde
Blend hyldeblomstkvaset godt eller kør det igennem en kødhakker. Kog det op i en gryde sammen med rørsukker til sukkeret er opløst.
Tilføj evt. atamon for længere holdbarhed og hæld marmeladen på rene atamonskyllede glas.

Sådan, så er der lavet lækker marmelade af noget, der ellers bare ville være endt på komposten eller i skraldespanden. Genbrug er guld!

Skålen med jordbær-hyldeblomstsaft før den blev siet. Det er alt "fyldet", man bruger til marmeladen.

mandag den 1. juli 2013

Madplan uge 27

Jeg tjekker lige ind med en madplan for ugen, der (åbenbart) er fyldt med kylling. Jojo, kylling er og bliver min yndlingsspise. 
Et indlæg om hyldeblomstmarmelade er på trapperne, jeg skal bare lige have smagt på herlighederne og lagt billeder ind på computeren.

Madplan uge 27
Mandag: Fuldkornspasta med kødsovs og gulerodsråkost
Tirsdag: Kyllingefrikadeller med friske krydderurter hertil ovnkartofler og spidskålssalat
Onsdag: Kyllingefrikadeller fra tirsdag
Torsdag: Ovnstegte kyllingeoverlår med honning og sesam hertil kikærtesalat og groft brød
Fredag: Jeg er ikke hjemme - Kæresten spiser kylling fra torsdag
Lørdag: Laksepasta med grøn salat fra haven
Søndag: Vi spiser hos mine forældre i sommerhuset