onsdag den 18. september 2013

Æbleboller med grahamsmel || Opskrift

Så er der endnu en æbleopskrift på bloggen. Denne gang har jeg bagt æbleboller med fuldkornsmel efter inspiration fra Arlas opskrift på frugtboller. De fleste er kommet i fryseren i mindre portioner, så de er lige til at tage op og bruge som tilbehør til f.eks. suppe. Bollerne er også rigtig gode som morgenmad, eftermiddagsmad eller bare en et lille mellemmåltid med smør, ost eller marmelade.
Æblerne gør, at bollerne er gode fugtige og ikke bliver så hurtigt tørre.

fuldkorn æblebolle
Lun æblebolle med hjemmelavet æble-hyben marmelade og smør
fuldkornsmel æbleboller frugtboller
Første plade ude af ovnen. Der er allerede hapset en bolle til prøvesmagning :)
Æbleboller med grahamsmel
24 stk.

Ingredienser
50 g. gær
2 dl. lunken vand
300 g. æble (skrællet og uden kernehus)
1,5 spsk. akaciehonning
2 tsk. salt
1 æg
2 dl. creme fraiche
60 g. havregryn
200 g. grahamsmel
Ca. 600 g. hvedemel (put i lidt ad gangen og stop, når dejen har en god konsistens)

Fremgangsmåde
Riv æblerne fint. Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æbler og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen godt igennem på en røremaskine 15 - 20 minutter på mellem trin.
Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter - 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Fordel bollerne på bageplader med bagepapir og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl med vand og bag bollerne en plade ad gangen midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

2 kommentarer:

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.