onsdag den 11. september 2013

Æbleflæsk med bacon || Opskrift

Jeg elsker æbleflæsk. Den søde smag af æbler og den salte smag fra baconen komplementerer bare hinanden så godt.
Der er mange meninger om æbleflæsk - med/uden løg, med/uden sukker, æblebåde/æbletern og så selvfølgelig hele issuet omkring flæsk/bacon. Det her er min version.
Denne version er med bacon, fordi det er det nemmeste. Hvis det skal være ekstra luksus, så kan man jo erstatte bacon med flæsk. Det smager jo altså bare rigtig godt, men er så pokkers svært at stege, så det popper op og bliver sprødt uden at være så hårdt, at man ødelægger sine tænder.

æble flæsk æbletern bacontern

Dette er en ret stor portion. Vi har puttet halvdelen i fryseren, så der er lækkert fyld til madpakkerne på et senere tidspunkt.

Æbleflæsk med bacon

Ingredienser
1 kg. skrællede æbler i tern uden kernehuse
400 g. bacon i tern
4 spsk. sukker
1-2 tsk. vaniljesukker
Evt. 1 tsk. æblecidereddike (hvis æblerne er meget søde, så synes jeg det er godt med et skud syrligt)

Fremgangsmåde
Steg bacon sprødt i en stor pande. Når baconen er stegt, tages den fra (fedtet bliver på panden) og lægges på et stykke sugende køkkenrulle, så stykkerne bliver sprøde.
Steg æbleternene i baconfedtet på panden (hvis der er meget fedt, så hæld lidt fra i en kop)
Når æblerne begynder at blive bløde, så tilsættes vaniljesukker og sukker og lad det hele steger videre til det har en blød konsistens, stadig med nogle hele æblertern imellem. Mas evt. nogle af æbleternene med en grydeske. Smag og vurder om der mangler sukker eller eddike (sødt eller surt).
Bland bacontern i æblerne og server lun eller gem det i køleskabet til lidt ekstra lækkert til ugens madpakker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.