Det er efterhånden et godt stykke tid siden at blogs,
børnehaver og hjem flød over med skåle lavet af Hama-perler. Jeg har altid
syntes, at de var fine de små skåle, men noget skrøbelige. Så jeg har primært
lavet perleskåle af de store maxi perler fra Hama.
Det er lidt sværere og egner sig mest til større børn og
voksne. Mulighederne er rigtig mange, da man kan lave mønstre med perlerne og
ikke får det samme tilfældige udtryk som med de almindelige Hama perler.
De små perleskåle er rigtig fine med fyrfadslys i |
Materialer:
Almindelig ovn
Glasskåle, der kan tåle at komme i ovnen
Madolie
Fremgangsmåde:
Smør et tyndt lag olie på indersiden af glasskålen.
Placer forsigtigt perlerne i skålen ved at starte i bunden
og arbejde dig op ad skålens sider. Perlerne placeres en ad gangen tæt op ad
hinanden. På siderne hviler perlerne ligesom ovenpå hinanden og olien hjælper
perlerne med at hænge fast.
Bag skål og perler i en almindelig ovn ved 200 grader i ca.
10 minutter afhængig af skålens størrelse. Små skåle skal måske kun have fem
minutter og store skåle skal have 15-20 minutter. Hold øje med skålen i ovnen,
når du kan, se at perlerne er smeltet sammen på siderne er den færdig.
Lad skål og perler køle af og lirk forsigtigt den afkølede
perleskål ud af glasskålen. Her er det noget nemmere, hvis man har husket at
bruge olie, ellers kan perleskålen godt hænge fast i glasskålen.
Vask perleskålen godt med opvaskemiddel/i opvaskemaskinen
for at få olien ud af skålen. Ellers laver den grimme rander på dit bord.
Spejder fik lavet mange fine skåle i efterårsferien |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.