søndag den 12. april 2015

Lækre saltmandler || Opskrift

I fredags havde jeg besøg af sødeste Line. Vi bagte pirogger til aftensmad og lavde disse lækre saltmandler til aftenkaffen.
Jeg elsker nødder og især mandler, men det er ret dyrt at købe de færdiglavede saltede mandler i supermarkedet. Så er det jo godt, at det er virkelig nemt at lave dem selv. Og du kan ligeså godt lave en dobbeltportion fra starten, for de ryger lynhurtigt ;)


Saltmandler 
Rigtig gode som snacks eller tilbehør til salater.
Opbevares lufttæt og kan holde flere uger (hvis ikke de er spist inden)

Ingredienser
200 g. mandler
125 g. salt
5 dl. vand

Vand og salt bringes i kog i en gryde og koges indtil saltet er opløst i vandet.
Tag gryden af komfuret og put mandlerne i. Lad det trække ca. 20 min og lad herefter mandlerne dryppe af i en sigte.
Tænd ovnen på 175 grader.
Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
Lad dem køle af inden servering.

2 kommentarer:

  1. Uhm! De er ualmindeligt gode. Overvejer kraftigt at gøre det med den rest mandler, jeg har i køkkenet.

    /Line

    SvarSlet
    Svar
    1. Gør det! Det er nemt og de smager SÅ godt. Og så er de jo næsten helt sunde ;)

      Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.