Her er opskriften - alt efter tilbehøret passer den til 3 personer (Øg evt. mængden af kartofler og væske i suppen eller server mere brød til, hvis du vil have mad nok til fire)
Kartoffel/broccoli-suppe (3 personer)
Stokken af et broccolihoved6 kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1 L. vand
1 grøntsagsbouillionterning
2 dl. mælk
Olivenolie
Salt, peber, stærk karry
Tilbehør: Groft brød, bacondrys, grøn pesto eller hvad du lige har lyst til
Pil løg og hvidløg og skær dem i store stykker. Svits stykkerne blanke i olivenolie i en stor gryde.
Tilføj en 1 tsk. stærk karry og svits det med i ca. ½-1 minut.
Skræl og skær kartoflerne i store stykker. Fjern evt. mørke pletter fra broccolistokken og skær den i store stykker.
Tilføj broccoli og kartoffel i gryden og lad stykkerne svitse med i ca. 1 minut.
Hæld vand og bouillionterning i gryden og kog suppen op. Lad det koge til kartoffel-/broccolistykkerne er møre.
Blend suppen med en stavblender (eller en alm. blender, hvis du ikke har en stavblender)
Tilføj mælk og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
Server suppen med bacondrys, grøn pesto og evt. noget groft brød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.