onsdag den 30. januar 2013

Billig vintersuppe || Opskrift

I dag har vi fået kartoffel/broccoli-suppe på den billige og meget lækre måde. I sidste uge fik vi noget med broccoli og jeg gemte stokken (det der bliver tilbage, når man har skåret buketterne væk). Den kan nemlig bruges til suppe! Jeg elsker at spare penge på smarte måder og bruge noget, der ellers ville have været smidt ud.
Her er opskriften - alt efter tilbehøret passer den til 3 personer (Øg evt. mængden af kartofler og væske i suppen eller server mere brød til, hvis du vil have mad nok til fire)


Kartoffel/broccoli-suppe (3 personer)

Stokken af et broccolihoved
6 kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1 L. vand
1 grøntsagsbouillionterning
2 dl. mælk
Olivenolie
Salt, peber, stærk karry

Tilbehør: Groft brød, bacondrys, grøn pesto eller hvad du lige har lyst til

Pil løg og hvidløg og skær dem i store stykker. Svits stykkerne blanke i olivenolie i en stor gryde.
Tilføj en 1 tsk. stærk karry og svits det med i ca. ½-1 minut.
Skræl og skær kartoflerne i store stykker. Fjern evt. mørke pletter fra broccolistokken og skær den i store stykker.
Tilføj broccoli og kartoffel i gryden og lad stykkerne svitse med i ca. 1 minut.
Hæld vand og bouillionterning i gryden og kog suppen op. Lad det koge til kartoffel-/broccolistykkerne er møre.
Blend suppen med en stavblender (eller en alm. blender, hvis du ikke har en stavblender)
Tilføj mælk og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
Server suppen med bacondrys, grøn pesto og evt. noget groft brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.