fredag den 31. maj 2013

Barselsgaver

Som jeg også viste på Instagram, så har jeg været ude at se denne lækre tøs.
Hun sov det meste af besøget, men hun har allerede vundet mit hjerte.


Det er en rigtig god veninde, der har født den lille søde pige og jeg kunne ikke rigtig stoppe igen, da jeg kom i gang med barselsgaverne, så familien fik rigeligt med gaver!


Jeg havde både lidt nyt og lidt hjemmelavet med til lillesøster.


Moren er helt vild med Hummel, så lillesøster fik en sød kjole med sølv Hummel-print og en lilla bodystocking. Begge i str. 62, da mor havde nævnt, at de havde rigeligt tøj i de mindre størrelser og lille-pigen er også en lang sag på hele 54 cm.
Begge dele er købt hos Feen og Frøen. Det er en webshop, jeg klart kan anbefale. Nem og overskuelig hjemmeside, hurtig levering og fin indpakning i pink silkepapir for at beskytte tøjet. Og endda en sød lille håndskrevet hilsen på ordren. Man kan også vælge at få pakket tøjet ind, hvis man bestiller gaver.
Jeg har også fået strikket lidt til lillepigen. Foreløbig en lille djævlehue (som jeg viste på bloggen her) i str. 0-3 måneder med tilhørende strømper (der desværre er for store, men de vokser jo hurtigt, sådan nogle små størrelser). Og jeg har allerede gang i et par nye projekter til den lille dame...



Storebror fik en omgang brugt Cars Lego Duplo købt på Gul og Gratis. Efter en tur i opvaskeren var det som nyt og det vakte glæde hos modtageren, der er stor Cars-fan.
Jeg havde syet en "gymnastikpose" til at have det i, ud af et lidt slidt, men rigtig fint klovne-dynebetræk fundet i den lokale genbrug til 10 kr. Bare fordi man nu lige pludselig er den store, skal man da ikke snydes for en gave :)


Til mor og far havde jeg bagt havregrynskiks med kardemomme, lavet et glas dolce latte (karamelcreme, der bruges lidt ligesom Nutella) og et glas hindbærmarmelade. Så er de vist også godt kørende på den søde front.
Jeg nåede også lige at plukke en lille buket med blomster fra haven.



onsdag den 29. maj 2013

Outfit til bryllup

Om en lille måneds tid skal kæresten og jeg til bryllup. Jeg har ledt med lys og lygte efter en kjole til lejligheden. Det er et udendørs bryllup, så kjolen skal kunne styles med lidt varmere accessories, hvis vejrguderne ikke er med brudeparret.
Jeg er nået frem til disse to kjoler, begge er fundet på zalando.dk. Jeg har klikket dem begge hjem, da der jo både er gratis forsendelse og gratis retur. Nu skal jeg så bare beslutte mig for, om én af dem er den helt rigtige. For jeg kan ikke beholde begge to (Øv, altså)
Hvilken synes I bedst om? Og har I nogle gode fif til styling og accessories?

mint&berry 369 kr.
Vero Moda 349 kr.


tirsdag den 28. maj 2013

Kold rabarbersuppe med vaniljeis || Opskrift

Sommeren er på vej og det mærkede vi tydeligt, da weekendens dessert blev indtaget. Hjemmelavet rabarbersuppe - det smager bare af sol og sommer!
Vi fik hjemmelavet vaniljeis i den kolde suppe. Man kan også vælge at spise flødeskum eller vaniljeyoghurt til.

kold rabarbersuppe med vaniljeis
Kold rabarbersuppe 
Dessert til fire personer

Ingredienser
450 g. rabarber
1 L vand
½-1 vaniljestang (Alt efter hvor vild man er med vanilje. Kan også udelades)
100 g. rørsukker

Fremgangsmåde
Snit rabarberne i små fine stykker og flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Kog rabarber, vaniljekorn og vaniljestang i vandet i 30 min. Lad være med at røre rundt undervejs, da rabarberne ellers splatter helt ud.
Efter 30 min. sigtes suppen over i en ren gryde gennem et viskestykke. Mos rabarberstykkerne godt for at få al den lækre rabarbersaft med.
Tilsæt rørsukker og kog suppen op til al sukker er opløst.
Hæld den færdige suppe i en skål for at køle af og server den iskold direkte fra køleskabet - gerne sammen med en skefuld vaniljeis.

Vaniljeis på den nemme måde
Ca. 1½ L. færdig is

Ingredienser
6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
7 dl. piskefløde
1 vaniljestang (kun kornene)
6 spsk. sukker

Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en luftig masse. Pisk fløden til flødeskum. Vend sukkermassen i flødeskummen. Indfrys i ismaskine eller i en lukket beholder i fryseren (i fryser skal den omrøres et par gange, mens den fryser ind)

Jeg prøvede at lave isen på min Kitchenaid ismaskine, men gjorde den store fejl, at jeg kom ismassen i skålen, INDEN jeg kom rørevingen i. Det resulterede i, at ismassen frøs fast i bunden og i siderne, så vingen ikke kunne dreje rundt. Dumt, men så har jeg lært lektien: Vingen skal køre rundt i skålen, mens du hælder ismassen i! Jeg endte med at fryse isen i fryseren.

mandag den 27. maj 2013

Madplan uge 22

Rabarberkyllingen fra madplanen i uge 20 er allerede på madplanen igen, for den var et kæmpe hit og den skal laves, mens rabarberne er her!
Ellers prøver jeg at skabe lidt sommerstemning med klassisk kold kartoffelsalat og grillmad. Sidst vi planlagde at grille stod det ned i stænger, så vi endte med at lave det på pande/ i ovn. Vi satser på bedre vejr i denne uge. Fredag og lørdag kan nemt byttes rundt, hvis vejret ikke er helt på vores side.

Madplan uge 22

Mandag:
Rester fra weekenden - svinemørbrad i fad
Tirsdag: Fuldkornspirogger med oksekødsfyld (fra fryseren) og gnavegrønt (jeg skal tidligt til spejdermøde)
Onsdag: Rabarberkylling med brune ris og grøn salat (en gæst spiser med)
Torsdag: Jeg spiser nok ikke hjemme. Kæresten får rabarberkylling fra dagen før
Fredag: Vi griller, hvis vejret er til det. Tilbehør: Hjemmelavet kartoffelsalat og grøntsagsspyd
Lørdag: Frikadeller med kold kartoffelsalat fra fredag og nye grønne asparges
Søndag: Vi skal til fødselsdag til frokost, så der er ikke planlagt noget aftensmad

fredag den 24. maj 2013

Det ligner noget der er løgn...

... men det bliver godt. På et tidspunkt. Første skridt mod vores nye træterrasse er taget.
I går kom en sød familie og hentede vores store rosenbuske og rododendron. Jeg havde sat dem i Gul og Gratis til gratis afhentning. Vi slap for at grave op og køre væk og en anden familie kan få glæde af de fine blomster, der ikke fejlede andet, end at de stod i vejen for vores planer.
Tilbage er to store huller i forhaven og et par mindre huller rundt omkring i haven, for den søde familie fik også et par stauder med.
Nu følger nedrivning af den gamle overdækning, inden vi kan tage de første rigtige spadestik til den nye skønne terrasse.
Jeg glæder mig til, at jeg kan sidde i forhaven og nyde solen og en god kop kaffe på en smuk træterasse med blomster i krukker. Sommeren er så småt på vej og jeg vil med!




onsdag den 22. maj 2013

Rabarbertærte med kokos || Opskrift

En nem og lækker rabarbertærte med kokos. Den smuldrer ret meget, når man tager et stykke og derfor er den nok lidt ovre i crumble-kategorien, men da den er med bund, så er det nok en tærte. Uanset, hvad det er, så smager den altså virkelig godt!
Denne rabarbertærte har jeg lavet i mange år, især efter jeg fik egen have med rabarber. Jeg har fået opskriften af en af mine barndomsveninders mor, da jeg var teenager. Hun synes det var sødt, at jeg var så vild med tærten, så hun gav mig en opskrift med hjem.
Det eneste jeg har ændret i opskriften er, at jeg bruger rørsukker i stedet for almindelig hvid sukker, men det er jo bare en smagssag.


Rabarbertærte med kokos
Til et alm. tærtefad ca. 6-8 portioner

Rå kompot
350 g. røde rabarber i små stykker
125 g. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Tærtedej
125 g. smør eller margarine
125 g. rørsukker
1 æg
60 g. mel
100 g. kokos
½ tsk. bagepulver

Tilbehør
Creme fraiche rørt med vaniljesukker eller vaniljeis.

Strø rørsukker og vaniljesukker udover de små rabarberstykker og lad den rå kompot trække i minimum en time, gerne to.
Tænd ovnen på 185 gr.
Rør sukker og smør sammen til en luftig masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt sammen. (Hvis du ælter med hænderne bliver dejen meget blød pga. at smørret smelter. Sæt den i køleskabet en halv times tid inden du fortsætter)
Fordel halvdelen af dejen i et tærtefad. Jeg bruger bare hænderne til at fordele dejen. Jeg starter med en klump dej på midten og arbejder ud mod kanterne.
Fordel den rå kompot udover tærtedejen. Undlad det meste af væsken.
Smuldr resten af dejen over tærten som et låg.
Bages i ca. 35 minutter ved 185 gr.
Serveres allerbedst lun med en klat creme fraiche rørt med vaniljesukker eller en klat vaniljeis. Den søde vanilje står helt perfekt til de let syrlige rabarber.

tirsdag den 21. maj 2013

Forår i haven

 Vi har brugt pinsen i haven, hvor vi har gravet store buske og stauder op, så der kan blive plads til lidt mere græsplæne og et lille vægdrivhus.

Vi mødte denne sjove snegl under vores havearbejde. Den ligner en vinbjergsnegl og har også samme størrelse, men huset er da alt for spidst!? 
Kæresten kæmpede en brav kamp mod de store rødder fra buske og træer, så vi kan reducere antallet af bede (og ukrudt/lugning) og så jeg kan få et drivhus.

Der bliver masser af plads til græs og vægdrivhus, når vi er helt færdige med  opgravningen
Jeg har også fået sået køkkenhaven til, luget ukrudt og plantet blomster i krukker.

Det lille højbed er blevet sået til med ærter, gulerødder, rødbeder og pluksalat. Til højre står der allerede hvidløg og til venstre er der forårsløg og bladselleri.
Jeg har beholdt zinkbaljen med krydderurter og der er timian, oregano, kinapurløg og persille. Baljen bagved er lidt større og den er sået til med rucola og pluksalat. Jeg har også plantet to andre krukker til med squash-planter.
Jeg har luget bedet med rabarberen og plantet pyntegræskar. Bagerst i beddet er der to slags hindbær og den ene har skudt helt vildt, så jeg har flyttet lidt rundt på de nye planter, så nu er der hindbær i hele den bagerste del.
Ved hoveddøren er der plantet spanske marguritter, en nellike og  skovjordbær (fra haven)
I indkørslen er der også plantet nelliker og hortensiaen fra sidste år skyder fint. Den lille krukke indeholder ikke noget endnu.
Årets første høst af friske hvidløg fra haven. Løgene er ikke så store endnu, men de smager rigtig meget af hvidløg. Stilken kan bruges ligesom man bruger forårsløg, men den smager selvfølgelig også lidt af hvidløg.


mandag den 20. maj 2013

Madplan uge 21


Madplan uge 21
Mandag: Ovnbagt pasta med kylling fra søndag
Tirsdag: Jeg spiser ikke hjemme (Arrangement med sushi, juhuu!)
Onsdag: Kødboller (af svinekød) i tomatsovs med fuldkornsspaghetti og grøn salat
Torsdag: Oksekødsfrikadeller med tzatziki og perlespeltsalat
Fredag: Svinemørbrad i fad med kartoffelmos og lynkogte grøntsager
Lørdag: "Buffet" med rester fra torsdag og fredag og rabarbersuppe med hjemmelavet vanilleis til dessert
Søndag: Pizza med laks, spinat, tomat og forårsløg hertil grøn salat

Det er en varieret madplan jeg har fået bikset sammen til denne uge. Kylling, svin, okse og fisk. Sådan! Point til mig. 
Tirsdag spiser jeg ikke hjemme, da jeg skal til et "ryste-sammen" arrangement i spejdergruppen, hvor vi skal lave hjemmelavet sushi sammen med pigerne (ca. 13-17 år), der skal være sammen efter sommerferien. Mad har altid været godt til at lære hinanden at kende, især, når det er lækker lækker sushi. (Drengene skal spise buffet og bowle...)
I weekenden skal jeg prøve at lave rabarbersuppe for første gang, da vi har så mange dejlige rabarber i haven. Mums, jeg glæder mig allerede! Jeg skal nok dele her på bloggen :)

Rabarberplanten vokser godt i sit hjørne af haven ved siden af hindbærbuske og skvalderkål

,
I sidste uge viste jeg de store rabarberstilke på Instagram. Jeg brugte nogle af dem til rabarberkylling og rabarbertærte. Resten blev foræret væk (Der var et helt kilo)

torsdag den 16. maj 2013

Rabarberkylling || Opskrift

I går fik vi en lækker ret med årets første rabarber fra haven. Den smagte virkelig godt. Jeg tog udgangspunkt i Arlas opskrift, men ændrede en smule undervejs, så her får I min version.


Rabarberkylling til fire personer
300 g. rabarber
3 spsk. rørsukker

4 store kyllingefileter (Ca. 550 g.)
Salt, peber
Smør til stegning

2,5 dl. madlavningsfløde (Jeg brugte Milda 7%)
1½ spsk. honning
1/4 hønseboullionterning
½ tsk. sambal oelek (Jeg vil bruge lidt mere næste gang, da retten slet ikke blev stærk)
Salt, peber

½ dl. frisk purløg

Tilbehør: Brune ris, grøn salat

Fremgangsmåde:
Skær rabarberne i mindre stykker og drys dem med rørsukker. Lad det stå ½ - 1 time og trække.
Kyllingefileterne renses og hver filet deles i tre stykker. Drys med salt og peber. Brun kyllingen i smør på en pande i ca. 1 minut på hver side.
Placer kyllingen i et ovnfast fad.
Rør madlavningsfløde, honning, boullionterning (smuldret), sambal oelek, salt og peber godt sammen.
Put rabarber på kyllingestykkerne og i fadet (undlad at bruge væsken fra rabarberne) og hæld flødeblandingen over. Drys med grofthakket purløg. Jeg brugte kinapurløg fra haven.
Steg rabarberkyllingen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Serveres med grøn salat og brune ris.



tirsdag den 14. maj 2013

ABCklatring

Jeg vil lige slå et slag for en god og meget dygtig ven, der har et super sejt klatre-firma!
ABCklatring håndterer professionelt mange forskellige klatrearrangementer og kurser f.eks.:
  • Har du lyst til at glæde en god ven med en oplevelse udover det sædvanlige, så er picnic i trætoppen eller overnatning i trætoppene helt sikkert et hit for en naturelsker (uden højdeskræk)
  • Mangler familiefesten lige det sidste? Så inviter alle børn og barnlige sjæle en tur på klatrevæg, træklatring eller i en kæmpe svævebane, der kan få selv de voksne til at hvine af fryd?
  • Søger du et godt teambuildings-arrangement til din virksomhed, så klarer ABCklatring også dette til både små og større virksomheder.
  • ABCklatring tilbyder også både sikrings- og instruktørkurser til dig, der gerne vil lære at klatre selv.
Se meget mere på ABCklatring.dk og book dig til en superfed klatre-oplevelse i de bedste hænder!

mandag den 13. maj 2013

Madplan uge 20

Madplan uge 20
Mandag: Medister og stuvet hvidkål fra søndag
Tirsdag: Grov pastasalat med tun, hjemmerørt dressing og skvalderkålsboller
Onsdag: Rabarberkylling med brune ris og grøn salat
Torsdag: Rabarberkylling fra onsdag
Fredag: Skvalderkålsboller med laks og flødeost, jeg skal afsted på spejdertur
Lørdag: Jeg er på spejdertur
Søndag: Ovnbagt fuldkornspasta med kylling hertil gulerodsråkost

Skvalderkålsbollerne er fra sidste uge, hvor jeg frøs den ene halvdel af de boller, jeg bagte. Vi kan ikke nå at spise 14 boller, inden de bliver tørre og kedelige.
Rabarberne i haven er virkelig godt på vej (og næsten en hel måned bagud i forhold til sidste år!) og det første, der skal laves af den dejlige grøntsag er en kyllingeret fra Arlas madplan, der har været gemt på min computer siden, jeg så de første rabarberknolde stikke op af jorden.
Jeg har også planer om at dele en lækker rabarbercrumble/rabarbertærte med jer her på bloggen, når der kan trækkes lidt flere rabarber.


søndag den 12. maj 2013

Inspiration til mad med skvalderkål

Jeg har sat mig for at bekæmpe mit ukrudt på en helt anden måde i år. Nogle steder i haven er vi meget plaget af skvalderkål og sidste år hørte jeg i medierne, at det kunne spises. Det var endda så hipt, at man kunne købe det i Irma.
Jeg er lidt langsom i optrækket, men i år vil jeg være med på bølgen (måske er jeg bare soooo last year?)

Pluk de nyeste friske skud af skvalderkålen. De skal være lysegrønne og må gerne være så nye, at de ikke har foldet sig helt ud endnu.

I sidste uge lavede jeg en lækker kartoffelpizza med hakket skvalderkål (under kartoflerne) og en hvidkålssalat med melon, æble, mandler og rå skvalderkål i.
Skvalderkålen givet et fint pift til både pizza og hvidkålen.

I mandags bagte jeg skvalderkålsboller som tilbehør til vores karrysuppe. Jeg lavede en alm. grov bolledej og puttede skvalderkålen deri, ligesom med spinat. Jeg læste mig frem til på nettet, at skvalderkålen først skulle overhældes med kogende vand og derefter hakkes fint. Jeg brugte ca. 3/4 isbøtte (jeg ved det godt, åndssvagt mål, men tænkte ikke lige over at måle det rigtigt af) med frisk skvalderkål til 14 boller.
Bollerne smager ikke rigtig af skvalderkål, men de gode vitaminer er der jo stadig. Brug evt. det kogte vand for at få både en fin grøn farve og flere vitaminer med.

Tirsdag fik vi bl.a. tomatsalat med hakket skvalderkål i bunden i stedet for basilikum. Det var rigtig lækkert og jeg kan virkelig anbefale at bruge (gratis) skvalderkål fra haven i stedet for (dyr) basilikum.
Jeg serverede tomatsalaten med store skiver tomater, mozarella og hakket skvalderkål i bunden (billedet viser salaten in progress, så man kunne se skvalderkålen). Jeg  lavede en dressing af olivenolie, balsamicoeddike og salt/peber. Til sidst dryssede jeg med hakkede rødløg.

Torsdag lavede jeg denne ret fra Karolines Køkken, hvor jeg udskiftede alle krydderurterne med skvalderkål både i kalkunen og i kartoffelsalaten. I kartoffelsalaten var der dog også en rest persille fra vindueskarmen. Skvalderkålen gav en god syrlig smag til kalkunen, lidt citron-agtigt.

onsdag den 8. maj 2013

Gårsdagens outfit

I går tirsdag skinnede solen fra en skyfri himmel og temperaturen fik sig sneget op over 20 grader.
Jeg udnyttede det lækre vejr til at iføre mig noget sommerligt tøj, som jeg også viste frem på Instagram.

Hvid cardigan fra Vero Moda og gul tanktop. Nederdel fra H&M med brun/gul retro mønster. Hvide leggings og bare tæer i ballerinaer.

På neglene har jeg stadig glimmer neglelak fra lørdagens 80 års fødselsdagen. Basement Chill fra H&M med sølv og lilla glimmer. (Ja, glimmer går jo til alt...) Det er første gang, jeg har den på, men den holder virkelig godt i forhold til, at den kun koster omkring 30 kr.

søndag den 5. maj 2013

Madplan uge 19

Madplan uge 19

Mandag: Karrysuppe med svampe og kylling hertil hjemmebagte skvalderkålsboller
Tirsdag: Hjemmelavede fiskefrikadeller med ovnkartofler, rørt remoulade og salat med frisk skvalderkål
Onsdag: Deller fra tirsdag (Jeg skal til spejder)
Torsdag: Kalkunpakker med lun kartoffelsalat og lynkogte grøntsager
Fredag: Vi griller kød (husband's choice) med grillede grøntsagsspyd og lun kartoffelsalat fra torsdag
Lørdag: Til min brors fødselsdag
Søndag: Frikadeller/karbonader med stuvet hvidkål og kartofler

Det bliver en uge i Karolines tegn. Jeg får Karolines/Arlas madplan i mail-indbakken hver torsdag, det er god inspiration til næste uges madplan. For et par uger siden blev jeg inspireret af den nemme karrysuppe, og den var superlækker, så den er røget på madplanen igen. Jeg puttede dog kun 200 g. champignon i (synes 500 g. er alt for voldsomt) og brugte tørret chili i stedet for frisk. Vi har nok til tre personer med brød til.
I denne uge frister Karolines madplan med en lun kartoffelsalat og kalkunpakker, det synes jeg lyder vildt lækkert, så det skal afprøves.
Vi håber også på, at vi kan få tændt op i Weberen igen. Den har ikke været brugt siden nytår, hvor det blæste så meget, at kullene gik ud.
Søndag skal vi have en ret, som vi desværre ikke fik lavet i sidste uge. Heldigvis var kødet i fryseren og kål/kartofler kan jo sagtens holde sig til denne uge.


Og ak ja. Haven er allerede fyldt med skvalderkål, så I år vil jeg prøve noget nyt:
If you can't beat - eat it!
Jeg har fundet en del lækre opskrifter på mad med skvalderkål, så det skal der eksperimenteres med i denne uge. Jeg skal nok dele, hvis det bliver godt.
(Og alle er velkomne til pluk-selv skvalderkåls party i haven. Anytime!)


lørdag den 4. maj 2013

Opdatering af garderoben

I dag har jeg været på syv timers kursus i Det Danske Spejderkorps's medlemssystem. Det er en nødvendighed, at jeg kan navigere i systemet, da jeg i min funktion som gruppeleder i gruppen skal kunne indmelde, udmelde, trække lister, telefonnumre, holde styr på lederne mv.


Tidligere på ugen var jeg på shoppingtur i Rosengårdcenteret med en veninde for at finde den perfekte kjole til 80 års fødselsdag i aften. Jeg havde luret lidt på nettet og fundet en kjole fra Vero Moda, jeg godt kunne lide.
De havde den ikke i butikken, men jeg var heldig, for de havde den på lageret. En fin sort kjole med pailletter på brystet og gennemsigtig sort chiffon på ryggen og i skørtet. Skørtet er længere bagpå end foran og der er et kort sort underskørt indenunder.


Tænker at jeg styler den med sorte stilletter eller grå pumps.

Jeg købte også lidt nyt i H&M. Den butik har altid noget at byde på til en rigtig fin pris. Fredagens outfit var med en ny grå t-shirt med neonrosa striber og næsten nye sorte jeans.
Der røg også to kjoler og en t-shirt mere med i posen, dem viser jeg frem senere.


fredag den 3. maj 2013

Store chokolademuffins || Opskrift

Jeg bagte de lækreste chokolademuffins forleden. Jeg brugte ikke en decideret opskrift, men eksperimenterede ud fra en opskrift på blåbærmuffins jeg havde liggende.
Her er opskriften på de lækre chokolademuffins, så jeg selv kan huske den til en anden gang og så I også kan få glæde af dem.
I opskriften bruger jeg 100 g. mørk chokolade og 100 g. hvid chokolade. Hvis du er mere til andre slags chokolade kan du nemt udskifte, så længe mængden stadig er 200 g. i alt. Du kan også eksperimentere med nødder i stedet for noget af chokoladen. Det tror jeg, at jeg skal prøve næste gang de skal bages.


Store chokolademuffins
12 stk.

100 g. blød margarine
140 g. sukker
2 æg
2,5 dl. kærnemælk
2 tsk. vanillesukker
280 g. hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
3 spsk. kakao
100 g. hvid chokolade
100 g. mørk chokolade

12 papir-muffinforme
1 metal-muffinform med plads til 12 muffins

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 185 grader og sæt 12 papirforme i en metal muffinform.
Chokoladen hakkes groft. (Jeg kørte halvdelen af chokoladen på det grove rivejern på min Kitchenaid og den anden halvdel hakkede jeg ekstra groft i hånden)
Pisk margarine og sukker med en elpisker/på køkkenmaskine til det er let og luftigt.
Pisk æg og kærnemælk i sukkerblandingen.
Bland de tørre ingredienser i en skål ved siden af.
Bland langsomt de tørre ingredienser i de våde og rør til melet er forsvundet.
Rør forsigtigt den hakkede chokolade i dejen.
Fyld formene til kanten af papir-formen og bag 18-20 minutter i midten af ovnen.
Tag straks kagerne op af metalformen, når de kommer ud af ovnen, så de kan køle af.


torsdag den 2. maj 2013

Grove pølsehorn || Opskrift

Jeg er blevet opfordret til at skrive opskriften på pølsehornene her ned, så I andre også kan få glæde af dem, og det vil jeg da rigtig gerne. Dejligt, at pølsehornene blev modtaget så godt af drengene, de var bagt til :)
Pølsehornene er rigtig gode til f.eks. madpakker, picnic, buffet eller spejderture.

Grove pølsehorn 
32 stk.

100 g. gær (2 pakker)
1 dl.  kærnemælk
200 g. smeltet margarine
3 æg
3 dl. kærnemælk
1 spsk. sukker
3 tsk. salt
350 g. fuldkornshvedemel eller anden grov meltype
ca. 650 g. hvedemel (tilsæt lidt af gangen til dejen er god)

16 stk. alm. pølser, halveres
Ketchup (ca. 32 tsk.)
Mælk til pensling
Sesamfrø til at drysse med

Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i en stor skål/dejfad. Smelt margarinen og bland den med 1 dl. kold kærnemælk. Når mælk/smør-blandingen er ca. 35 grader varm (så du ikke brænder dig) hældes den i skålen og gæren røres ud.
Tilsæt sukker salt, æg, 3 dl. kærnemælk og fuldkornshvedemel. Rør godt rundt.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen til det passer med dejen. I alt ca. 650 g. hvedemel, men prøv dig frem. Ælt godt. Dejen skal være lidt fugtig, da det grove mel suger en del fugt under hævningen.
Stil dejen lunt og dækket med et viskestykke til hævning i ca. 40 minutter eller til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og del den i fire lige store stykker. Rul hver stykke ud til en stor cirkel og del den i otte trekantede stykker. Læg en halv pølse og en klat ketchup (ca. 1 tsk.) i den brede ende af dej-trekanten og rul ind mod spidsen. Fold siderne ind, så pølsen ikke stikker ud i enderne.
Placer pølsehornet på en bageplade med bagepapir. Sørg for at "snippen"/enden af trekanten er under pølsehornet, da pølsehornet ellers vil lukke sig op, når det bliver bagt.
Lav de resterende 31 pølsehorn på samme måde.
Lad dem efterhæve ½ time og pensl dem med mælk og drys med sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 18 minutter. (Eller ved varmluft ca. 180 grader, så kan du have to plader i af gangen. Pølsehornene bliver lidt mere sprøde/hårde i overfladen ved varmluft)