onsdag den 14. december 2016

Min seje lille pige

I mandags fik Malou lagt dræn og hun var bare så sej til det. Jeg tog det knap så godt, faktisk hylede jeg i vilden sky, da de lukkede døren til operationsstuen, hvor min lille pige lå og var bevidstløs af narkosen. Selve indgrebet tog kun fem minutters tid, så kom ørelægen ud og fortalte os at alt var gået fint og at Malou nu havde fået dræn i begge ører. Da narkoselægen derefter kom bærende på en stadig tungtsovende Malou og lagde hende ind på opvågningsstuen, fløj jeg op af stolen og med ind.
Det tog omkring 10 minutter før hun vågnede og var helt fortumlet og ked af det. Det hjalp dog hurtigt at komme op at sidde hos mor og far. Sygeplejersken på opvågningstuen kom endda med en lille is til hende og det hjalp meget på humøret.
Resten af dagen hyggede vi derhjemme. Malou var hurtigt i gang igen, og selvom hun var lidt træt, så tonsede hun rundt og legede.
Det har helt klart hjulpet på hendes hørelse, der har vi mærket en tydelig forbedring allerede. Nattesøvnen er uændret, hun vågner stadig op mange gange, men det virker til at det er fordi, hun sover uroligt og ikke fordi, hun har ondt. Jeg tænker, at det måske er fordi, hun lige pludselig kan høre en masse, hun ikke plejer og derfor bearbejder alle de nye indtryk i søvnen.

I venteværelset inden indgrebet || En træt pige ser tv og putter med sin nye isbjørn fra Trygfonden. Den gives til børn, der skal i narkose

8 kommentarer:

 1. Seje Malou - var selv igennem det med Silke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor længe sad Silkes dræn i?

   Slet
 2. Dræn er virkelig gode, når de er nødvendige! Min svigermor har ind i mellem været sådan lidt "Ja, dengang MINE børn var små, fik alle og enhver jo ikke dræn i!"
  Begge vores børn har haft dræn i. Vores datter har aldrig været et "typisk" ørebarn; ikke taget sig til ørerne, ikke været urolig, når hun lå ned osv. Så jeg husker egentlig ikke, hvorfor vi endte ved ørelægen.. Hun har nok været godt og vel 3... sprogligt var hun bagud. Ørelægen (som ikke var verdens mest sympatiske eller pædagogiske mand) snakkede med hende, og os, i cirka 30 sekunder, før han udbrød: "Ja, hun mundaflæser jo! Hun skal have dræn i - det gør vi på mandag!" Og jeg tænkte bare; Åh Gud! Er hun helt døv!? Det var hun så ikke. Men vi havde mega dårlig samvittighed. Hvorfor havde vi ikke opdaget det tidligere?
  Med vores søn var det helt anderledes. Med ham var det tydeligt, at han havde ondt i ørerne. Jeg husker engang, hvor min mand var på forretningsrejse i Estland. Vores søn vågnede om natten og skreg som besat. Jeg tog ham med op i stuen, og han var helt fra koncepterne. Jeg måtte ikke holde ham, ikke røre ham, ikke trøste ham. Han vred sig rundt på gulvet, mens han skreg og kastede rundt med fodskamler, stole og øvrigt løsøre. Jeg var seriøst skræmt! Og nærmest bange for mit lille barn (han var nok ca 1 år på det tidspunkt). Jeg overvejede, hvor man skulle ringe hen for at få fat på en eksorcist?! Jeg startede med at ringe til min mand. Midt om natten. Mens han var i et andet land. Lidt unfair, egentlig. Og jeg hylede i telefonen!
  Nå, men grundlæggende ville jeg egentlig bare give thumbs up for dræn! Vores fik kun det ene sæt i - efter de faldt ud, var der ikke behov for nye. Og nu er de 12 og 14, så vi regner med, det er helt slut med dræn! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, for din historie, Signe.
   Det sidste du beskriver har vi oplevet rigtig meget med Malou siden hun var 6 måneder gammel. Sundhedsplejersken mente, at det var night terror, men vi har selv været rigtig meget i tvivl.

   Slet
 3. Håber på det hjælper på nætterne! Det er ikke sjovt, og det hjælper heldigvis for mange med drænene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det har i hvert fald allerede hjulpet meget på hendes udtale af ord, selvom det kun er tre dage siden. Vi håber, at nætterne følger med, men indtil videre er det desværre det samme.

   Slet
 4. Flot gået! Mindste Pode fik også dræn for to uger siden, og vi er fan! På trods af alle forældrenes kvaler og overvejelser, så er det jo ofte det, der skal til.
  Godt, at det er overstået! God jul! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg håber også det gik problemfrit hos jer? God jul og godt nytår :)

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...