torsdag den 9. februar 2017

Min weekend

I weekenden var vi på miniferie i sommerhus på Langeland med en masse gode venner. I alt 14 voksne og seks børn i alderen ni måneder til tre år, så der var liv og glade dage på stort set alle tider af døgnet.
I år var vi en del af planlægningsteamet, så tirsdag aften brugte jeg 2,5 time i Bilka, sammen med to andre tøser, på at handle mad til 3 x morgenmad, 3 x aftensmad, 2 x frokost, frugt og snacks til lige knap 20 mand. Sikke en omgang!
Malou lå syg med feber og hoste hele sidste uge, men torsdag eftermiddag var hun så godt som feberfri og vi blev enige om, at tage chancen og køre i sommerhus med hende.
Vi ankom til Bagenkop på Langeland omkring kl. 18 torsdag aften, efter en køretur på 1 time og 15 minutter. Aftensmaden var allerede i gang med at blive lavet af dem, der var ankommet tidligere end os. Menuen stod på ristede hotdogs. Det var helt bevidst, at det skulle være nemt, så vi kunne pakke ud, få noget mad i børnene og få dem i seng i nogenlunde ordentlig tid.
Alle børnene var meget interesseret i poolen og de større børn var drøn-ærgerlige over, at de skulle vente til næste dag med at plaske rundt i den.

Malou var meget fascineret af poolen hele weekenden. "Tom med bad" (Kom med og se det store "bad") sagde hun hele tiden og hev os i ærmet. Så skulle vi gå ud i poolrummet og kigge på poolen og rutsjebanen. 
Fredag morgen var Malou helt feberfri og vi havde en god dag. Om formiddagen havde manden og jeg arrangeret et lille spejderløb/skattejagt med seks poster rundt omkring i byen, så vi delte alle mand op i tre hold og så travede vi ellers rundt med barnevogne og løste opgaver. Det var rigtig hyggeligt og alle var meget begejstrede for vores lille indslag.

Glad tulle med rundt på løb i byen
Malou var træt pga. de mange nye indtryk og sygdom i ugen op til, så hun sov en lang middagslur på næsten fire timer. Jeg udnyttede muligheden og sprang i spaen med nogle af tøserne og en flaske kold hvidvin. Afslapning, vino og tøsesnak er en fantastisk kombi.
Om eftermiddagen hyggede vi allesammen indenfor med brætspil, leg og mere hyggesnak. Der var også et spillerum med bordtennis, bordfodbold og dart, der også blev brugt flittigt af både store og små i løbet af weekenden.
Børnene fik nem aftensmad og så blev der kræset lidt ekstra for de voksnes med kalveculotte, bagekartofler, hvidløgssmør, bearnaise, og grønkålssalat, der blev indtaget med god rødvin. Der var også isbar med bær og vafler til dessert.
Jeg gik i seng ved 1-tiden og nogle fortsatte noget længere, men jeg er ikke så god til at skeje alt for meget ud, når jeg ved, at der er en lille dame, der kræver varm havregrød omkring kl. 7 dagen derpå.

Eftermiddagshygge i køkken/stue
Lørdag var en lidt mere sløv dag, da mange var trætte og mørbankede efter gårsdagens rødvin, men vi fik da lokket alle ud på en lille gåtur til stranden. Frisk luft hjælper altså fantastisk på både krop og sind. Lørdag eftermiddag var Malou en tur i poolen sammen med far og nogle af de andre børn.
Den var lige kold nok til hende (almindelig svømmehalstemperatur) så hun ville helst bare hænge så højt oppe på fars arm som hun kunne komme, så det kun lige var tåspidserne, der rørte vandet.
Aftensmaden lørdag var børnevenlig lasagne, råkostsalat og hvidløgsflutes. Alle var glade og tilfredse med menuen.

Skøn udsigt på gåturen

Kold strandtur
I poolen med far
Søndag stod den på hurtig morgenmad, oprydning og pakning af tasker. Vi skulle være ude af sommerhuset kl. 10, så vi var hjemme i Odense igen ved frokosttid. Malou var rigtig glad for at komme hjem til sit legetøj og roen.
Resten af søndagen gik med at pakke tasker ud og vaske tøj. De to andre fik også sovet middagslur, mens jeg i stedet nød roen med en kop kaffe og lidt Netflix.

Hjemme ved alt legetøjet igen

2 kommentarer:

  1. Hvor hyggeligt med sommerhustur :-) Skal vi også her i weekenden med min familie, dog ikke med pool - ville ellers være lækkert!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder også hyggeligt med en familietur :)

      Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...