mandag den 19. september 2016

Åbent Landbrug 2016

Det er bare med at udnytte alle e gode gratis arrangementer, der findes rundt om i landet. Åbent Landbrug er landsdækkende og er en dag, hvor forskellige typer landbrug åbner dørene og gratis inviterer alle indenfor til et kig. I år var det i går (søndag d. 18. september)

Mor og datter i (næsten) matchende gummistøvler. Mine er fra Viking og Malous fra Føtex
En lillebitte tyrekalv slikker på Malous fingre
Klappe-kalvene var et hit og de var meget rolige
Vi besøgte Enemærket Kalveproduktion i Otterup, der opdrætter Jersey tyrekalve til kødproduktion, har lidt høns og en gårdbutik, der sælger alskens kødudskæringer og friske æg. Et hyggeligt lille sted.
Vi tog afsted om eftermiddagen efter Malou havde sovet middagslur og det passede perfekt. Der var ikke nær så mange besøgende, som der havde været om formiddagen og vi havde masser af albuerum til at komme tæt på kalve, høns og traktorer.
Der var rigtig mange aktiviteter såsom halmlegeplads, gruslegeplads, ansigtsmaling, klap en kalv, og hestevognskørsel. Samtidig var gården åben, så man kunne komme rundt og se dyr og maskiner.

Malou elsker sandkasse-leg, så vi kunne ikke gå forbi denne bunke grus, uden at hun skulle lege i den.
Malou var meget fascineret af hønsene, der ifølge hende, siger "Kykeliky"
Det var bare kanon at have ringslyngen med. For selvom Malou sagtens kan gå selv nu, så bliver hendes små ben hurtigt trætte over længere afstande og hun er ved at være tung at bære i armene
Malou lærte at sige "traktor". Det er altså så freaking sødt, at hun er begyndt at sige ord! Mit moderhjerte smelter, når hun prøver at gentage det, vi siger. Hun var meget fascineret af de store maskiner og pegede glad på dem (også mejetærskeren, ballepresser mm.) og sagde stolt "traktor" igen og igen.
Det var et rigtig godt arrangement og vi skal helt sikkert afsted igen næste år og overvejer at besøge en mælkeproducent eller en svineproduktion for at se noget andet.

Min lille store pige sad helt selv på en rigtig stol og spiste vafler

4 kommentarer:

 1. Det ser vildt hyggeligt ud :-) havde egentlig godt ser der var det, men så glemt alt om det. Vi må prøve næste år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også bare nogle hyggelige timer. Næste år er det søndag d. 17. september :)

   Slet
 2. Der er også det arrangement hvor de økologiske køer kommer på græs - i april eller maj. Det plejer vi at tage til :) Men ja super hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det valgte vi bevidst fra i år, fordi jeg har hørt, at det er totalt proppet og slet ikke til at se noget. Hvordan oplevede I det?
   Her var der god plads - også til en lille 1-årig med korte ben ;)

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...