lørdag den 30. november 2013

Knorrboullion produkttest

Jeg har i de sidste 14 dage testet knorrboullion igennem Buzzador. Jeg har testet grøntsagsbuoillion og okseboullion.
Det har været en lidt svær ting at teste, da det er noget jeg i forvejen bruger til mange ting. Det har derfor også været svært at buzze til andre omkring produktet. Stort set alle siger "Dem kender jeg godt, så dem behøver jeg ikke prøve"
Som noget nyt, er jeg begyndt at bruge boullionterning som smagsgiver i kødretter, sovser og lignende, hvor jeg før mest har brugt dem til suppe. Det er desuden dejligt at bruge terningerne i stedet for salt, når man koger ris eller pasta.
Jeg synes generelt, det er nemmere at bruge grontsagsboullionen fremfor okseboullionen. Okseboullionen har jeg primært brugt i kødretter såsom mousakka, lasagne og pasta med kødsovs.

Ærtesuppe in the making
Ris koges med Knorr boullionterning
Infomateriale og produkter fra Knorr

tirsdag den 26. november 2013

En lille ny kop...

Jeg kunne ikke lade være med at købe en lille gave til mig selv, da jeg startede julegave-shopningen i lørdags. Men jeg købte kun én, selvom der var maaange fine farver at vælge imellem!
Jeg samler i forvejen på¨de "rigtige" Riflet Contrast krus fra Royal Copenhagen og har 14 stk. i min køkkenskuffe (se her) og da jeg så de små søde espresso-kopper, var jeg solgt.
I søndags brugte jeg den som en sød lille sukkerskål, da vi havde gæster til kærestens fødselsdag.
Espressokoppen er farven "Sky" og kruset er "Lavendel".


mandag den 25. november 2013

Madplan uge 48

Så er ugens madplan lavet og sæsonens første julemenu bliver serveret på torsdag. Mums, jeg glæder mig!

Madplan uge 48
Mandag: Kylling i fad med chorizo
Tirsdag: Karolines Karrysuppe med kylling hertil hjemmebagte grovboller
Onsdag: Mousakka med grøn salat
Torsdag: Medister med brune kartofler og frisk rødkålssalat
Fredag: Mousakka med grøn salat
Lørdag: Ikke hjemme
Søndag: Hakkebøffer med bearnaise, ovnkartofler og grønt

lørdag den 23. november 2013

Lyslygter af silkepapir og syltetøjsglas


Det er nemt og sjovt at lave flotte lyslygter ud af gamle syltetøjsglas. Vi er godt inde i den mørke tid allerede, hvor vi tænder stearinlys og hygger og her er disse lygter perfekt.
Lygtens udtryk bestemmer du selv, for man bruger silkepapir og servietter til at beklæde lygten med, så mulighederne er uendelige. Jeg har her lavet nogle julelygter og en lygte med en sød ugle, der kan stå fremme hele året. Børn kan også sagtens være med.

Materialer:
Syltetøjsglas/sylteglas uden låg og mærkater
Decoupagelim/limlak (Kan f.eks. købes her)
Servietter og/eller silkepapir
Pensel

Fremgangsmåde:
Sørg for at glasset er helt rent og uden limrester. 
Hvis du bruger servietter så skal de skilles ad, så du kun har det yderste lag med mønsteret på (det er typisk 2 eller 3-lags servietter)
Klip eller riv ( alt efter det ønskede udtryk) serviet eller silkepapir i mindre stykker. Så er det en del nemmere at styre.
Påfør med en pensel et tyndt lag limlak på glasset og placer et stykke serviet ovenpå. Glat ud med penslen. Fortsæt til du har påført de stykker, du ønsker. Jo flere lag du putter på, jo sværere er det for lyset at trænge igennem.
Til sidst bruges limlakken som lak og påføres hele den færdige lygte for at forsegle alle kanter og stykker.
Lad lygten tørre et par timer, inden du sætter fyrfadslys i.

lygte fyrfadslys serviet decoupage

Tip! Limlak hedder sådan fordi, det både fungerer som lim og lak på samme tid. På den måde behøver du kun at bruge et produkt. Limlak findes både i mat og blank.

fredag den 22. november 2013

Et lækkert groft brød || Opskrift


Til vores gæster i dag har jeg bagt dette lækre og rimelig simple brød. Brødet er hævet i en skål drysset med mel og bare vippet ud på bagepladen efter hævning og så direkte i ovnen. Ingen besvær med æltning, formning, efterhævning og pensling. Bum.

Ingredienser
½ pk. gær
1 dl. lunken vand
3 dl. creme fraiche
1 æg
2 spsk. solsikkeolie
1 dl. grahamsmel
1 dl. boghvedegryn
½ dl. sesamfrø
1 tsk. salt
2 tsk. rørsukker
Hvedemel så det passer...

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt derefter cremefraiche, olie og æg rør lidt. Tilsæt alle andre ingredienser end hvedemel og rør godt. Når massen er jævn tilsættes hvedemel lidt efter lidt indtil konsistensen er god, men stadig ret våd. Sørg for at ælte godt og længe.
Drys mel i en skål (eller endnu bedre en hævekurv, men sådan en har jeg ikke) og fordel lidt mel på dejklumpen, så du kan flytte den over i skålen.
Lad brødet hæve i ca. 45 minutter - 1 time
Vend brødet ud på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter.

Tip! Jeg bruger min Kitchenaid røremaskine til at røre dejen sammen med og efter, alle ingredienser er tilsat, ælter jeg dejen i ca. 15 min på mellemtrin.

torsdag den 21. november 2013

Sæsonens første frost

Så kom den. Frosten. Og hvor er det bare smukt! 
Jeg har fundet vintertøjet frem og nyder bare de stille morgener og den frostklare luft. 
Det kribler i mig for at komme indenfor i varmen og sysle med det kreative. Julen er jo snart på vej...



mandag den 18. november 2013

Madplan uge 47

Madplan uge 47
Mandag: Pastafad med skinke og grøntsager fra søndag
Tirsdag: Wok med kylling, grøntsager og nudler
Onsdag: Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, rodfrugtfritter og lynkogte grønne bønner
Torsdag: Ærtesuppe med bacondrys og grove boller
Fredag: Gæster til aftensmad, kærestens fødselsdag
Lørdag: Til min morfars 80 års fødselsdag
Søndag: Gæster til eftermidagskaffe, kærestens fødselsdag

På søndag har kæresten fødselsdag, så fredag og lørdag skal vi have gæster til hhv. aftensmad og eftermiddagskaffe med boller og lagkage. Desuden skal vi til min morfars 80 års fødselsdag om lørdagen, så det bliver en weekend med knald på selskabelighed.
Da jeg var i teateret med Line i torsdags serverede hun den lækreste ærtesuppe, som jeg nu vil prøve at gengive i mit eget køkken.
Så er jeg også igang med at teste boullionterninger igennem Buzzador og det vil der komme et par indlæg om i den næste tid med tips og opskrifter.


fredag den 15. november 2013

Julestemningen indfinder sig så småt...

I går var jeg med søde Line og hendes familie i Odense Teater og se Jul i Gammelby.
Jeg startede aftenen hjemme hos Line, der havde sørget for lækker mad. Hele to retter havde hun fremtryllet i køkkenet! Varm ærtesuppe med bacondrys og nybagte grovboller og sørme også, om hun ikke lige havde fundet tid til at kreere hjemmelavede ravioli med fyld af ricotta, spinat og laks. Mums, det var godt!
Godt mætte cyklede vi mod teateret, hvor vi mødtes med de andre og fik sat os til rette i sæderne. I pausen havde vi bestilt glögg og æbleskiver - sæsonens første for mit vedkommede. Jeg havde også taget pebernødder med i tasken, men dem fik vi ikke spist mange af.
Det var et virkelig godt stykke og man kom 100% i julestemning. Jul i Gammelby er jo en klassiker, som de fleste kender. Det er en forestilling, der er nem at gå til og som man griner af
Jeg kan kun anbefale at man tager ind og ser stykket, især hvis man har børn. Det er hyggeligt her op til jul og de børn, der sad rundt omkring os var meget opmærksomme og havde det sjovt.

Det er ikke tilladt at tage billeder under forestillingen, men I skal da ikke snydes for stemningen, så jeg har nuppet et par pressebilleder fra Odense Teaters hjemmeside.

Pressefoto
Pressefoto
Pressefoto

torsdag den 14. november 2013

Ebay-fund | Til juletræet

Sidste år, var allerførste gang vi havde et rigtig juletræ i stuen. Derfor var mængden af pynt sparsom og jeg har aftalt med mig selv, at der godt må handles lidt pynt til træet i år.
Jeg faldt tilfældigvis over noget billig julepynt på Ebay og ja, så røg der altså fire ting i kurven.
Tingene kommer desværre helt fra Kina, så leveringstiden er lang. Men hvis sælgerne holder, hvad de lover, så er tingene her senest d. 17. december og det er jo tidsnok til pyntning af juletræ.
I alt har jeg købt 21 stykker julepynt for lige knap 50 kr. og det er immervæk rimelig billigt.
Hvis pynten ikke lige er min smag (man ved jo aldrig med Ebay) så er planen at pakke det ind til pakkespil. Jojo, man skal altid have en plan B...


Slik-stok 10 stk. for 1,15 $
Huse 4 stk. for 3,12 $ (Jeg har købt de blå)
Kogler 4 stk. for 3,31 $ (Jeg har købt de sølv)
Julemænd 3 stk. for 0,99 $

Alle delene er med fri fragt


Juletræet anno 2012

onsdag den 13. november 2013

Perleskåle af store Hama-perler

Det er efterhånden et godt stykke tid siden at blogs, børnehaver og hjem flød over med skåle lavet af Hama-perler. Jeg har altid syntes, at de var fine de små skåle, men noget skrøbelige. Så jeg har primært lavet perleskåle af de store maxi perler fra Hama.
Det er lidt sværere og egner sig mest til større børn og voksne. Mulighederne er rigtig mange, da man kan lave mønstre med perlerne og ikke får det samme tilfældige udtryk som med de almindelige Hama perler.
I efterårsferien lavede jeg perleskåle med nogen af spejderne.

De små perleskåle er rigtig fine med fyrfadslys i
Materialer:
Almindelig ovn
Glasskåle, der kan tåle at komme i ovnen
Madolie

Fremgangsmåde:
Smør et tyndt lag olie på indersiden af glasskålen.
Placer forsigtigt perlerne i skålen ved at starte i bunden og arbejde dig op ad skålens sider. Perlerne placeres en ad gangen tæt op ad hinanden. På siderne hviler perlerne ligesom ovenpå hinanden og olien hjælper perlerne med at hænge fast.
Bag skål og perler i en almindelig ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter afhængig af skålens størrelse. Små skåle skal måske kun have fem minutter og store skåle skal have 15-20 minutter. Hold øje med skålen i ovnen, når du kan, se at perlerne er smeltet sammen på siderne er den færdig.
Lad skål og perler køle af og lirk forsigtigt den afkølede perleskål ud af glasskålen. Her er det noget nemmere, hvis man har husket at bruge olie, ellers kan perleskålen godt hænge fast i glasskålen.

Vask perleskålen godt med opvaskemiddel/i opvaskemaskinen for at få olien ud af skålen. Ellers laver den grimme rander på dit bord.

Spejder fik lavet mange fine skåle i efterårsferien

tirsdag den 12. november 2013

Dekorering af porcelæn


For et stykke tid siden prøvede jeg kræfter med noget jeg har set mange steder her i blogland. Jeg har længe sukket efter de flotte hvide tallerkener med smukke grafiske mønstre, der er blevet produceret. Se f.eks. her og her.
Jeg lavede selv et fad og en kop, som jeg havde købt i genbrugen. De blev brugt som eksempler i efterårsferien, hvor jeg lavede aktiviteten sammen med en lille gruppe af spejderne. De var rigtig dygtige og der blev lavet mange fine tallerkener. Næsten alt porcelænet var noget jeg havde fået forærende af søde mennesker, der gerne ville hjælpe spejderne og det var heldigt, for porcelænstusserne er virkelig dyre. 44 kr. pr. stk. i Panduro Hobby, men de holder også godt.
De færdige streger holder til opvaskemaskine. Det er smart!
Find inspiration til grafiske motiver ved at google ”zentangle”. Jeg skal helt klart lave flere flotte porcelænsting i fremtiden.

Fremgangsmåde:
Sørg for at porcelænet er helt rent, inden du begynder at tegne.
Ryst tussen godt og tegn stille og roligt. Du kan godt ”viske ud” med en våd klud, hvis du tegner forkert.
Lad de færdige emner tørre i mindst fire timer.
Bag porcelænet i en almindelig ovn i 90 minutter. Sæt emnerne i en kold ovn og beregn de 90 minutter fra det tidspunkt, når ovnen er varm nok. Når tiden er gået slukkes og åbnes ovnen og porcelænet køler helt af, inden du tager det ud.

mandag den 11. november 2013

Madplan uge 46

Denne uges madplan er uden overraskelser. Vi spiser ikke hjemme fredag og lørdag. Kæresten vælger og laver mad tirsdag. Det er dejligt at kunne blive overrasket en gang imellem. Det kan nemlig godt være lidt kedeligt, at være den der laver madplanerne, så man altid ved, hvad man skal have at spise den næste uge frem.
Jeg er vild med, at Rema1000 har bland selv rodfrugter her om efteråret, så man kan blande lige præcis den mængde og den slags, man vil have! 

Madplan uge 46
Mandag: Fuldkornslasagne med grøn salat
Tirsdag:
Kæresten laver aftensmad
Onsdag: Helstegte kyllingefileter med rodfrugtmos og grønne bønner
Torsdag: 
Helstegte kyllingefileter med rodfrugtmos og grønne bønner 
Fredag:
Ikke hjemme
Lørdag: Ikke hjemme
Søndag: Ovnbagt pastafad med skinke og grøntsager

torsdag den 7. november 2013

London #1

Fredag

Jeg har været en tur i London sammen med min mor, far, bror, søster og min dejlige kæreste.
Vi kørte til Kastrup Lufthavn fredag morgen. Efter aflevering af bagage og det obligatoriske security-tjek spiste vi sen morgenmad/tidlig frokost i Novia Lounge og fløj kl. 11.35 mod Gatwick Lufthavn.


Flyveturen gik fint og efter udlevering af bagagen tog vi ekspress-toget mod London - Victoria Station. Det var nemt, vi havde bestilt returbilletter hjemmefra og de skulle bare printes i en automat. Toget kører hvert 15. minut og har ingen stop på vej mod London.

Victoria Station
Da vi havde tjekket ind på hotellet, Novotel London City South, og moret os over de flotte nyrenoverede værelser med glasvæg ind til badeværelset (glasvæggen kunne matteres med et enkelt tryk på en kontakt, hvis man ikke havde lyst til at andre skulle kigge ind, mens man sad på toilettet. Sjovt, men rimelig overflødigt at lave glasdøre til toilettet!?)
Hotellet lå lige ved Southwark Bridge og Financiel Times og i fin gåafstand til flere undergrundstationer.

Southwark Bridge
Vi gik en flot tur fra hotellet langs vandet, spiste sen frokost og endte i Covent Garden, hvor drengene gik på en pub, mens pigerne udforskede butikker. Efter en let aftensmad (sandwich) tog vi undergrunden hjem til hotellet og hyggede med kaffe, vin øl og slik.

Lørdag

Lørdag var den store sightseeing-dag. Vi startede med at købe billetter til en sigthseeingbus (London City Tours). Billetterne gælder til tre forskellige busruter i 24 timer og desuden en sejltur på Themsen. Der var et busstop lige ved vores hotel, meget belejligt.

Vi stod på bussen kl. 10 og kørte rundt i London ca. tre kvarter. Bl.a. forbi Westminister, Picadilly Circus og Trafalger Square og den engelske tourguide på bussen var en rigtig spasmager, der, udover at fortælle om Londons bygninger og deres historie, også lavede en masse sjov med gæsterne på bussen og det, vi så.



Vi stod af ved Buckingham Palace, hvor vi var så heldige at se de ridende garderer inden vi til fods gik igennem St. James's Park og over mod Westminister. Det var en hyggelig tur igennem parken, der både har pelikaner, gæs, fiskehejre, ænder og rigtig mange tamme egern.



Min søster har dyretække
Vi fik set Big Ben og tilhørende bygninger ved Westminister - denne gang som fodgængere og efter adskillige photoshoots ved de røde telefonbokse fandt vi en Starbucks, hvor vi kunne holde en kaffepause.




Herefter sejlede vi ad Themsen til Tower Of London, som vi så udefra. Vi gik også en tur på Londons ældste bro over Themsen, Tower Bridge.

Tower Bridge fra vandsiden


Tower of London
Det var tid til en sandwich og vi fandt en lille hyggelig havn tæt på Tower Bridge, hvor vi kunne sidde på en lille hyggelig cafe.


Herefter steg vi på endnu en tourbus med en dygtig (og lidt mere nede på jorden) kvindelig guide og kørte med den indtil Picadilly Circus, hvor vi stod af for at ose lidt i Nespresso butikken og den virkelig store M&M's Store. Vi gik lidt rundt og nød storbyen inden vi fandt et sted at spise aftensmad på Trafalger Square efter lang tids søgen efter en restaurant.


I M&M's butikken er der alskens merchandise og selvfølgelig er der mulighed for at blande sin egen pose med M&M's i alle regnbuens farver
Vi tog metroen hjem til hotellet (tourbusserne kørte kun indtil kl. 20), hvor det kun blev til en lille kop kaffe, inden vi udmattede faldt om.


mandag den 4. november 2013

Madplan uge 45

Madplan uge 45
Mandag: Pizza fra søndag
Tirsdag: Kæresten laver mad
Onsdag: Fuldkornstærte med laks og spinat hertil grøn salat
Torsdag: Rodfrugtsuppe med bacondrys og æbleboller
Fredag: Helstegte kyllingefileter med rodfrugtmos og grønne bønner
Lørdag: Ikke hjemme
Søndag: Fuldkornslasagne med oksekød og squash hertil grøn salat

På denne uges madplan er der en gengænger fra sidste uge, som vi ikke fik lavet, da stormen i mandags umuliggjorde indkøb af rodfrugter og så er det jo svært at lave rodfrugtsuppe.
Stormen tog også en del af vores tag, så ugen er gået med en del praktisk arbejde med oprydning og reparation efter stormen.

Vi var på loftet under stormen for at lukke hullet, så regn og vind ikke kom ind og ødelagde mere
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...