onsdag den 30. april 2014

Madplan uge 18

Denne uges madplan byder på masser af pasta og kylling. Kæresten skal løbe halvmarathon på lørdag, så kulhydrat-depoterne skal fyldes godt op i løbet af ugen og der skal en masse proteiner indenbords til musklerne.
Onsdag bruger vi det sidste af forårets ramsløgspesto. Jeg fandt forleden ud af, at vi har ramsløg i haven! Vi har boet i huset i tre år, og jeg havde ikke tænkt over, at en del at ukrudtet i haven kunne være ramsløg. Jeg har nu flyttet ramsløgene til et sted i haven, hvor jeg bedre kan styre dem. De gror jo ret voldsomt og er en slags ukrudt ligesom skvalderkål.

Mandag: Alene hjemme. Rester fra weekenden.
Tirsdag: Fyldte peberfrugter med krydret oksekød. Hertil grøn salat.
Onsdag: Helstegt kyllingfilet hertil grovpasta vendt i ramsløgspesto og lynkogt broccoli
Torsdag: Grovpasta med kødsovs og grøntsagstænger
Fredag: Masser af pasta til manden (jeg spiser ikke hjemme)
Lørdag: Halvmarathon, vi ved ikke hvad vi gør med aftensmad
Søndag: Pizza bagt på pizzasten (måske i grillen) hertil grøn salat (hvid pizza med kartofler og skvalderkål til mig og tomatpizza med cocktailpølser, skinkestrimler og ananas til kæresten)

Fine ramsløg fra haven

fredag den 25. april 2014

Royal malerskole

I marts var jeg på malerskole med skønne Line. Vi brugte en aften i selskab med smukt porcelæn, kaffe, Asti, slik og god stemning. Nårh ja, og selvfølgelig også - råt porcelæn og blå maling.

Tallerkenen var påtegnet et blyantsmønster fra start, så vi havde en nogenlunde ide om, hvor vi skulle male vores rystende streger.
Der var dækket flot op med blomster og Royal Copenhagens produkter. Bl.a. denne smukke vase fra Mega Mussel.

Vi havde en måned forinden forgæves forsøgt at få plads på Royal Copenhagens malerskoler i København og Århus, hvor der jævnligt afholdes arrangementer. Pladserne bliver besat virkelig hurtigt, så inden vi kunne nå at koordinere fridage, kørsel og andet praktisk var der fuldt booket. Øv.
Jeg var tilfældigvis i Inspiration i Odense City og så et opslag i butikken om en ekstraordinær malerskole i Odense i Inspirations lokaler. SÅ fedt! Jeg skyndte mig at ringe til Line og heldigvis kunne vi begge to være i Odense den aften, hvor de afholdt arangementet. Ja, man har jo lov at være heldig nogen gange!
Vi nød hinandens selskab, så nyheder fra Royal Copenhagen og malede hver vores helt personlige Mega Mussel middagstallerken med kyndig vejledning fra en erfaren porcelænsmaler. Det var et virkelig godt arrangement.

Jeg maler meget koncentreret. Det er sværere end det ser ud!

Farven blandes op med vand og mængden af vand afgør farvens dybde (mørk/lys)
Jeg viser billeder af den helt færdige tallerken i et indlæg for sig. Tallerken skal nemlig brændes med den smukke blanke glasur efter påmalingen af mønsteret.

Det færdige resultat inden glasering og brænding. Den lyseblå baggrundsfarve på tallerkenen er Royal Copenhagens kvalitetstest af porcelænet. Alt porcelæn dyppes i en lyseblå væske, der afslører eventuelle revner i porcelænet. Både blyantsstreger og den lyseblå farve blæses væk inden glaseringen.

tirsdag den 22. april 2014

Madplan uge 17

Her er ugens madplan. Jeg har trukket årets første rabarber i haven og de skal bl.a. bruges onsdag, hvor vi skal have en superlækker ret med kylling og rabarber. Så må vi se, om der er nok raberber til lidt sødt også.
Vi håber også på godt vejr til weekenden, så vi kan få tændt op i Webergrillen for første gang i år. Vi åbner grillsæsonen med en rigtig klassiker - spareribs og kartoffelsalat.

Mandag: Rester fra påsken
Tirsdag: Fuldkornstærte med porre og skinke. Hertil tomatsalat med skvalderkål og feta.
Onsdag: Rabarberkylling som her
Torsdag: Rabarberkylling fra onsdag
Fredag: Rugtortillas med falafel og masser af grønt
Lørdag: Spareribs på grill med kartoffelsalat og grøn salat
Søndag: Hotdogs i hjemmebagt brød ala Valdemarsro hertil grøntstænger

mandag den 21. april 2014

Foråret er på vej

Jeg har nydt påskedagene i fulde drag og har bl.a. haft sandaler på for første gang i år. I dette indlæg ser jeg lidt tilbage på sidste forårs blogindlæg.


Sidste forår klippede jeg gækkebreve. Påsken lå tidligere end i år så allerede i slutningen af marts kunne jeg vise jer disse fine gækkebreve. I år har jeg ikke selv sendt gækkebreve, men jeg har modtaget dette flotte lysegrønne gækkebrev fra min venindes fire-årige søn.


I haven er rabarberne rigtig godt på vej og jeg har netop trukket de første stængler. Sidste år havde vi først rabarber tre uger senere (d. 15. maj)  pga. den lange vinter.

 

Jeg elsker rabarber og glæder mig helt vildt til at lave en masse lækkert i køkkenet. Det første jeg skal bruge rabarberne til er Rabarberkylling - ligesom sidste år.
Se mine opskrifter med rabarber her:
Rabarbertærte med kokos
Rabarberkylling
Rabarbersuppe med hjemmelavet vaniljeis
Rabarbermuffins

Jeg brød også min hjerne for at finde på en masse opskrifter med skvalderkål, så jeg kunne bruge alt ukrudtet i haven til noget fornuftigt. Det skrev jeg om i dette indlæg i starten af maj. Haven bugner allerede af skvalderkål, så måske jeg skal forsøge mig igen i år.

tirsdag den 15. april 2014

Opstart på køkkenhaven // Kartofler i potter

Jeg går den fjerde sommer i møde som haveejer og jeg har løbende udvidet min køkkenhave. I år prøver jeg bl.a. kræfter med at lægge kartofler. I potter. For min køkkenhave består af et enkelt højbed, nogle zinkbaljer, et lille bed med bær og rabarber og et lille drivhus som blev opsat sidste år.
Klik på ordet og se mine tidligere posts om køkkenhaven, mad fra haven og drivhuset
Jeg har købt læggekartofler og forspiret dem i vindueskarmen. Jeg har glemt hvilken sort jeg købte, men de kostede 20 kr. for et net med 14 kartofler. Samtidig med, at jeg købte læggekartoflerne, købte jeg også to "PotatoPot". En spand/urtepotte af plast specielt designet til at dyrke kartofler i. Se mere her.
De kostede 45 kr., hvilket jeg synes er ret dyrt, så derfor købte jeg kun to og resten af kartoflerne bliver lagt i spande og poser. Så må jeg se, om de to PotatoPot er pengene værd i forhold til de andre løsninger.


Kartoflerne forspirede i tre uger og i weekenden lagde jeg de første af dem i jorden. De to PotatoPot har jeg sat i drivhuset, for at fremskynde processen lidt og forhåbentlig få lidt forskydning på, hvornår kartoflerne er klar til spisning. Posen (gratis shoppingbag fra Alt For Damernes Kvindeløb sidste år) står udenfor og de sidste fem kartofler er ikke lagt i jorden endnu.
Ihh, hvor jeg glæder mig til sommer og nyopgravede kartofler!!

mandag den 14. april 2014

Madplan for påsken

Jeg har ikke fri de første tre dage i denne uge, som mange andre har, så ugen starter som alle andre uger for mig. Madplanen er dog lidt sparsom, da vi skal til en del påskearrangementer og kæresten skal afsted på spejdertur i nogle dage.

Mandag: Kyllingebryst med honning og sesam hertil perlespeltsalat og stegt squash
Tirsdag: Tortillapizzaer med creme fraiche, squash og parmaskinke. Hertil grøn salat.
Onsdag: Mousakka fra fryseren og grøn salat
Torsdag: Påskefrokost
Fredag: Ved ikke om vi spiser hjemme
Lørdag: Wok med kylling, kokos og masser af grønt
Søndag: Påskefrokost

Vi fik leveret en Mixkasse fra Aarstiderne i torsdags og vi har været gode til at få brugt det hele/have planer for, hvad det skal bruges til. Jeg er faktisk lidt ærgerlig over, at vi ikke skal have en kasse i denne uge, for indholdet i denne uge lyder virkelig lækkert!

Jeg har lavet en lille status over, hvad vi har fået brugt/vil bruge kassens indhold til:
1 squash (aftensmad mandag og tirsdag)
1 citron (påskefrokost)
1 broccoli (aftensmad torsdag og mandag)
1 bakke cherry tomater (madpakker og aftensmad fredag)
1 bakke babyleaves (aftensmad fredag og tirsdag)
1 lille ananas (snack og morgenmad)
1 bundt gulerødder (madpakker, snack og aftensmad fredag og tirsdag)
2 avocado (madpakker)
5 æbler (snack og madpakker)
5 bananer (snack og madpakker)
1 stor grape (morgenmad)

Weekend-morgenmad meed blødkogt æg, grape, ananas og et stort krus kaffe

fredag den 11. april 2014

Aarstidernes mixkasse

I går eftermiddags, da jeg kom hjem, stod der en lækker kasse fyldt med frugt og grønt og ventede på mig hjemme i garagen. Det er første gang, at vi bestiller en kasse fra Aarstiderne og vi er startet stille ud med Mixkassen, der indeholder både frugt og grønt og primært ting der kan spises rå f.eks. i salater.
Indtil videre har vi valgt at få leveret en kasse hver 14. dag. Jeg håber på, at køkkenhaven bugner af grønt om 2-3 måneder og vi derfor ikke skal have kasse på det tidspunkt, men nu må vi se.
Aarstiderne har lavet en app (til Iphone og Ipad), hvor man en uge i forvejen kan se, hvad man får leveret i sin kasse. Så kan man f.eks. lave madplan ud fra det man får eller afbestille kassen, hvis man ikke bryder sig om indholdet. Vi får leveret kassen om torsdagen, hvilket passer rigtig fint, fordi jeg som regel handler søndag eller mandag til en hel uge. Det er dejligt at få suppleret med frisk frugt og grønt om torsdagen, da der ellers godt kan være lidt lavvande i frugtskålen/slatne grøntsager i køleskabet, når vi når weekenden.
Mixkassen koster 216 kr. og passer til 1-2 personer. Se Aarstidernes udvalg af kasser og kassernes indhold her.

I går indeholdt kassen følgende:
1 squash
1 citron
1 broccoli
1 bakke cherry tomater
1 bakke babyleaves
1 lille ananas
1 bundt gulerødder
2 avocado
5 æbler
5 bananer
1 stor grape


torsdag den 10. april 2014

Kærestehygge || Julegave

I en weekend i marts var vi på hotelophold. Det var min julegave fra kæresten. Et hotelophold i Ringkøbing i en weekend.
Vi boede på Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing. Et skønt sted med virkelig mange værelser. Stedet bliver vist også brugt til konferencer og sådan.

Vinreol ved hotellets restaurant
Opholdsområde ved receptionen
Værelserne er delvist moderniserede, men bærer dog stadig præg af, at være bygget engang i i 80'erne. Det hele fungerede dog fint og vi opholdt os heller ikke så meget på værelset, så det gjorde ikke noget med det lidt gammeldags look.

Vi ankom fredag aften omkring kl. 18. Efter indlogering og en lille gåtur omkring på hotellet valgte vi at spise aftensmad på hotellets gourmet restaurant "Helten". Vi fik tre-retters menu og en flaske af husets rødvin. Det var virkelig lækker mad.
Vi fik hummersuppe til forret, en rigtig lækker steak med kartofler til hovedret og desserten var en lækker bærsuppe med hjemmelavet is.


                     

 

Lørdag spiste vi morgenmad fra hotellets lækre morgenbuffet (var med i prisen) og bagefter tog vi os en dukkert i hotellets lille vandland med vandrutsjebane og spa. Det var en meget sjov oplevelse, da vi var helt alene i poolområdet. Der var heller ikke noget personale.

Mit udvalg fra morgenbuffeten
Poolområdet (Billedet er taget om aftenen)
Efterfølgende tog vi ind til Ringkøbing og besøgte byens museum, hvor der både er en lokalhistorisk samling og et rigtig fint bunker-museum om 2. verdenskrig. Udstillingen handler primært om livet i en bunker under krigen, baseret på en urørt bunker, der blev fundet i 2008.


Efter museet shoppede vi lidt, men det var koldt og blæsende og butikkerne lukkede tidligt. Vi fik dog købt en fødselsdagsgave til min svigerinde og to Royal Copenhagen tallerkener til samlingen derhjemme.
Vi drak en kop kaffe og spiste kage på en hyggelig lille cafe/restaurant i midtbyen.


Vi tog hjem til hotellet og slappede af et par timer inden vi tog ind til byen igen for at spise en tidlig aftensmad. Vi fik lækre pizzaer på en pizza-restaurant, der meget belejligt ligger lige overfor byens biograf, hvor vi havde reserveret pladser til den ene af to film, der gik den aften.


Det er en sød lille biograf med to sale og frivilligt personale. Vi så Monumenternes Mænd, der (også) handler om 2. verdenskrig. Fornemmer man et tema for weekenden? Faktisk en helt ok film, selvom vi jo ikke havde så meget at vælge imellem.


Søndag spiste vi igen i hotellets morgenbuffet. Der var et stort udvalg af det hele og drikkelse er inkl.
Vi tjekkede og kørte mod Vesterhavet - nærmere betegnet Hvide Sande, hvor vi gik en god lang tur langs stranden. Det var en meget vindblæst dag, men Vesterhavet er også meget smukt og fascinerende i oprør og med skumtoppe.


 


Vi kørte hjem mod Fyn langs vestkysten og nød naturen og sommerhusområderne.
Alt i alt en rigtig skøn weekend og en virkelig god julegave fra kæresten.

onsdag den 9. april 2014

Madplan uge 15

Så er der lige en madplan for ugen. Vi er ikke så kreative og prøver at få tyndet lidt ud i fryser og skabe. Desuden har jeg for første gang prøvet at bestille en kasse fra Aarstiderne, der kommer i morgen torsdag. Vi har bestilt mixkassen, der indeholder frugt og grønt der er nemt at få spist og hvor det meste kan spises rå. Jeg glæder mig til at se, om vi kan få det brugt. Indtil videre har vi bestilt til hver 14. dag, men man kan ændre sin bestilling, bestille ekstra/andre kasser og afbestille  rigtig nemt via deres app til Iphone og Ipad.
Når køkkenhaven rigtig kommer i gang om en måned til halvanden, så regner jeg med at der er nok grønt i den til at vi ikke skal have kasse fra Aarstiderne.

Madplan for uge 15

Mandag: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og lynkogte grønne bønner (fra søndag)
Tirsdag: Hønsekødssuppe med kød- og melboller
Onsdag: Helstegte laksesteaks med nye grønne asparges, bådkartofler og hollandaisesovs
Torsdag: Kyllingestykker med broccoli og champignon i mornaysovs. Hertil grov pasta.
Fredag: Hele kyllingefileter med honning og sesam hertil perlespeltsalat
Lørdag: Frikadeller med grøn salat og bådkartofler
Søndag: Til fødselsdag så ingen aftensmad


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...