torsdag den 28. februar 2013

Hårbøjle af Hama-perler

Jeg lavede for noget tid siden en hårbøjle med en perleplade til mig selv. Perlepladen var en forenklet version af vores kursuslogo. De andre piger i teamet var dødmisundelige, så jeg lovede at producere nogle flere! (Elsker at lege med perler, så jeg griber enhver chance..)


Det bedste Hama-trick jeg har lært, mens jeg var pædagogmedhjælper, vil jeg hellere end gerne dele med jer andre.
Sørg for at købe de gennemsigtige Hama-plader. Du kan sagtens selv lave billeder til at lægge under (og behøver altså ikke købe dem Hama sælger) I dette tilfælde har jeg først lavet en plade ud fra fantasien. Da den var færdig og strøget smed jeg den lige i kopimaskinen. Nu er det nemt at klippe den ud og tape fast under den gennemsigtige plade. Sådan, så skal de små grå ikke så meget på arbejde til de næste plader....



Man kan også kopiere selve den gennemsigtige stiftplade og så tegne/male mønsteret ovenpå "prikkerne" på kopien bagefter. Nettet er fyldt med fine mønstre til inspiration.
Børnene var ellevilde med tricket og virkelig stolte, når de kunne fremvise diverse blomster, biler, prinsesser osv. frem for de måbende forældre. Hi hi...
Hvis du vil arbejde på de helt almindelige firkantede plader, så kan du bare bruge et stykke ternet papir til at tegne mønstret på.




mandag den 25. februar 2013

Madplan uge 9

Så er ugens madplan landet. Jeg glæder mig allerede til søndag, hvor menuen går i mormor-mode. Tarteletterne i uge 7 var en stor succes, så vi fortsætter søndagsmadens oldschool-kavalkade med en omgang karbonader og stuvet hvidkål. Mmm...

Madplan uge 9
Mandag: Broccolisuppe med ristet rugbrød
Tirsdag: Pastasalat med helstegte kyllingefileter og groft brød
Onsdag: Kyllingefrikadeller med ovnkartofler og grønne bønner
Torsdag: Rester fra onsdag (manden til fodbold, jeg i fitness)
Fredag: Til min fars fødselsdag
Lørdag: Jeg er på spejdertur
Søndag: Karbonader med kartofler og stuvet hvidkål

søndag den 24. februar 2013

Fine hæklenåle

Jeg har længe haft lyst til at lave fine hæklenåle med håndtag af Fimo-ler efter jeg så dette indlæg hos en anden blogger.


Jeg købte Fimo-ler i Panduro. Det er ikke helt billigt, så jeg begrænsede mig til tre farver (egentlig fire, men kæresten nuppede den fjerde pakke til et spejderprojekt i december...)
Jeg har købt to hæklenåle til projektet, da det er til en gave. Egentlig kan man bare finde nogle gamle i gemmerne og friske dem op. Og det behøver ikke være hæklenåle. Sidste år lavede jeg det sammen med mine spejdere, hvor vi lavede vores eget personlige bestik med håndtag af Fimo-ler.


Det er egentlig et ret simpelt kreaprojekt: Pak leret op, form et håndtag, dekorer det med f.eks. blomster som jeg har gjort og bag i ovnen ved 110 grader i ca. 30 min.


Så har du en rigtig fin og meget personlig gave til en sød veninde, der hækler eller lidt forkælelse til dig selv :)





fredag den 22. februar 2013

God weekend

Rigtig god weekend til alle jer derude! Jeg ved i hvert fald, at min weekend bliver alletiders!
Senere i dag står den på Zumba, så jeg med god samvittighed kan sætte tænderne i kærestens lækre fuldkornslasagne i aften.
I morgen formiddag skal jeg da også lige runde fitnesscenteret til en omgang Stram Op (hvornår mon det begynder at virke...!?), inden jeg skal til 25 års fødselsdag hos bedsteveninden om aftenen. Ihh, hvor jeg glæder mig!
Søndag har der sneget sig lidt spejderi ind. Jeg skal planlægge resten af spejderåret (indtil sommerferien) sammen med fire skønne spejderledere, der tilfældigvis også er mine gode venner. Så selvom der er en dagsorden og ting, der skal nåes, så skal det nok blive hyggeligt. Har endda fået lov til at møde op med tømmermænd (Jeg satser på et brag af en fest lørdag!) og værten har lovet pizza og masser af cola.


Til sidst lige et skud forår fra min vindueskarm til at booste weekend-energien!

torsdag den 21. februar 2013

Dagens madpakke


Dagens madpakke bestod af:
En stor skål blandet salat med tun og et groft pitabrød til frokost.
Gulerødder, pære og banan til snack i løbet af dagen.
Jeg er normalt afsted fra 6.50 til 16.15, så der skal lidt energi til.

tirsdag den 19. februar 2013

Ikke mere sne og frost, tak

I går da jeg kom fra arbejde tog jeg mig lige tid til at tage et par billeder af det spirende forår i haven. (Og HURRA for, at det ikke længere er mørkt, når jeg kommer hjem!)
Jeg vil gerne bede om, at der nu er ægte forår på vej. Frost + sne kan godt pakke sammen. På forhånd tak.



PS. Det er vintergækker og erantis

mandag den 18. februar 2013

Madplan uge 8


Vi holder ikke vinterferie, så både sidste uge og denne uge 8 er helt almindelige uger for os. Derfor er det også en helt almindelig madplan, hvor jeg igen (!) ikke er særlig meget hjemme pga. spejdermøde tirsdag, venindevisit torsdag og en 25 års fødselsdag lørdag, som jeg glæder mig rigtig meget til :D
Fodboldsæsonen er (allerede!) startet, så nu er manden min ikke hjemme til aftensmad tirsdag og torsdag det næste laaange stykke tid (indtil sommerferien I guess...) Jeg vil prøve at lægge mine venindeaftaler, fitnessplaner og spejdermøder tirsdag og torsdag, så vi kan prioritere de aftener, hvor vi kan spise sammen. Og så må kæreste-manden bare smøre sig et par rugbrødsmadder efter træning.
Nå, men her er den omtalte madplan:

Madplan uge 8
Tirsdag: Jeg spiser ikke hjemme og manden skal til fodbold
Onsdag: Fuldkornspitabrød med tun, skinke og masser af grønt
Torsdag: Jeg spiser ikke hjemme og manden skal til fodbold
Fredag: Grov lasagne med grøn salat
Lørdag: Jeg skal til 25 års fødselsdag 
Søndag: Rester fra fredag


Nemme tarteletter || Opskrift

Opskriften på det nemme tarteletfyld er fra en spejdertur i november 2010, hvor vi lavede det hele over bål. Også hjemmebagte tarteletbunde i bål-ovne! Det var en stor succes hos de 13-17 årige spejdere, at lave "mormor"-mad på bål.
Jeg har efterfølgende brugt opskriften flere gange, dog med købte tarteletbunde.



Nemt tarteletfyld til 8-9 tarteletter (2-3 personer)

Ingredienser
2 kyllingefileter
1 ds. aspargessnitter
2,5 dl. vand
½ hønsebouillionterning
20 g. margarine
3 spsk. hvedemel
Væsken fra aspargessnitterne
Salt, peber


Skær kyllingefileterne i små bitte tern og svits dem kort. De må ikke brune. Tilsæt 2,5 dl vand og ½ bouillonterning.
Når suppen koger, skummes den af og koges herefter i 12 minutter
Hæld væsken fra aspargesnitterne gennem en si ned i en skål.
Når kyllingen har kogt, hældes suppen herfra også gennem sien ned til væsken fra
aspargesen.
Smelt margarinen og tilsæt melet under omrøring ved svag varme til det samles.
Tilsæt væsken lidt af gangen under kraftig omrøring (piskeris) og ikke for stærk varme.
Kog igennem ca. et minut til sovsen tykner. (Tilsæt jævner, hvis det driller)
Tilsæt kylling og asparges, varm op og smag til med salt og peber.

Put fyldet i varme tarteletbunde og server straks. Vi plejer at servere grøntsagsstave ved siden af for at få lidt grønt med.


søndag den 17. februar 2013

Vinter-weekend

I dag lavede kæresten de lækreste tarteletter til os. Det var bare lige det jeg trængte til efter en rigtig dejlig teamweekend med mit skønne kursusteam.


En spejdertur, der både bød på overnatning udendørs, cykeltur i sneen og gode debatter om dette års kursus for spejdere i alderen 13-14 år. Vi fik da også lige drukket en enkelt pilsner lørdag aften, inden vi ramte soveposerne.


Da jeg kom hjem i eftermiddags, var jeg fyldt med energi og efter et dejligt langt karbad med en god bog, bagte jeg en omgang knækbrød. Jeg har lavet dem ret små, da vi spiser dem som snacks/kiks f.eks. til aftenkaffen.




torsdag den 14. februar 2013

Kærlighedstorsdag og Svinemørbrad i fad || Opskrift

Jeg fik blomster af kæreste-manden i dag <3 Vi har årsdag på Valentinsdag (I know, det er lidt kikset), men så kan vi huske det og så VAR det altså den 14. februar for 4 år siden, at vi blev "rigtigt kærester".


Vi lavede lækker aftensmad med svinemørbrad. Jeg har luret lidt på nettet efter en god opskrift og her er min version, som blev rigtig god.


Svinemørbrad i fad til fire personer
1 svinemørbrad (ca. 400-600 g.)
200 g. champignon
2 porrer
500 ml. madlavningsfløde
Salt, peber, timian

Tilbehør: Kartoffelmos og letkogte grøntsager

Puds mørbraden af og skær den i 2-3 cm. tykke skiver, der bankes flade (med hånden eller noget tungt)
Skær porrene i ringe og champignonerne i mindre skiver.
Krydr med salt og peber og steg mørbradbøfferne på begge sider på en pande. Placer dem i et stort ovnfast fad. Steg champignon og porrer på panden. Hæld dem ovenpå mørbradbøfferne.
Kog fløden op i panden og tilsæt timian, salt og peber. Hæld sovsen over fadet og put retten i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.
Serveres med kartoffelmos (eller ris/pasta) og letkogte grøntsager. Vi kogte en blanding af gulerødder, kartofler, pastinak og jordskok til mos og lynkogte gulerodsstykker og broccoli ved siden af.

Nu vil vi tage i biografen og  se den nye Quentin Tarantino film "Django Unchained" (og spise masser af bland selv slik...) Glæder mig!

tirsdag den 12. februar 2013

Madplan uge 7



I skal da ikke snydes for denne uges madplan, selvom vi igen ikke er så meget hjemme.

Madplan uge 7

Tirsdag: Manden ikke hjemme, jeg spiser rester fra mandag
Onsdag: Rugbrødsmadder (Jeg skal tidligt til spejder)
Fredag: Rester fra torsdag (Jeg skal på spejdertur)
Lørdag: Jeg er på spejdertur
Søndag: Tarteletter med kylling og asparges og grøntsagsstave

Tomatsuppen kommer fra sidste uges madplan, da vi havde rigelig med rester fra burgerdagen og derfor "gemte" suppen til denne uge.
Det er igen en uge, hvor vi ikke er så meget hjemme, så der er kun tre "rigtige" aftensmad-dage. Vi havde en del i fryseren (f.eks. rugbrød, pålæg og svinemørbrad). Til gengæld købte jeg meget kylling på tilbud til fryseren og frosne bær på tilbud til at lave marmelade af.
Jeg har handlet tirsdag i Netto for 354 kr. og det er til hele ugen.

Tarteletterne er en "snyde"-opskrift, hvor man laver fyldet af kyllingefileter i stedet for at koge en hel kylling. Opskriften er fra en spejdertur i 2010 - den skal jeg nok dele med jer senere på ugen.

mandag den 11. februar 2013

Røde kinder og kolde tæer

Jeg har haft en rigtig dejlig weekend med rygsækken på ryggen og mange kilometer i vandrestøvlerne. Både spejderne og os ledere havde en fantastisk tur, med sne, frost og godt selskab.
For at holde varmen lavede vi Brændende Kærlighed til frokost lørdag og Chili Con Carne til aftensmad. Lækkert!
Turen gik langs Odense Kanal ud mod Odense Fjord og derefter ind i landet til Otterup, hvor vi overnattede. Søndag gik turen (efter en god omgang havregrød med masser af puddersukker) mod Søndersø, hvorfra vi tog bussen til Odense.
I alt 33 kilometer i benene og det kan godt mærkes her dagen efter, skal det lige siges...






lørdag den 9. februar 2013

Spejdertur

Det har været en dejlig morgen. Tidligt op, for jeg skulle pakke min rygæk. Ikke hvilken som helst rygsæk - SPEJDERrygsækken. VI skal på hejk (ud at gå med rygsæk) og sove udenfor i bivuakker (under en presenning) Jeg glæder mig over, at der stadig ligger en smule sne, for vinterlandskabet er bare allerkønnest, når der er drysset med lidt hvidt.

Tasken er næsten pakket, nu et bad og derefter en omgang morgenmad med manden. Hjemmebagt grahamsbrød, godt med kaffe og måske en fastelavnsbolle fra i går. Man må gerne, når man skal ud og vandre 20 km. med rygsæk.

Organiseret kaos - hvad skal med?
Tasken er pakket, nu er jeg næsten klar.

fredag den 8. februar 2013

En dejlig fredag

Så er det weekend! Og den er startet skønt. Jeg har fået en pakke (jeg har bestilt på Nespressos hjemmeside) med masser kaffe til min nye Nespresso-maskine. Jeg har købt en velkomstpakke med 15 forskellige rør med dejlig kaffe, så jeg rigtig kan få prøvesmagt og fundet min favorit. I alt 150 kapsler til 150 kopper kaffe, så kan jeg vist lige klare mig igennem weekenden... hihi!
I velkomstpakken var der også en plexiglas kvadrat-ting til at have kapslerne i. Den er jeg ret vild med!



Eftermiddagen er gået med at bage fastelavnsboller. 18 lækre fastelavnsboller blev det til. Jeg valgte at lave den nemme og hurtige version, hvor man bruger pulver-kagecreme. (i stedet for at koge cremen selv) De smager rigtig godt. Nu skal der slappes af foran fjersynet med en fastelavnsbolle og en god kop kaffe. (Kan jeg mon vælge?!)




torsdag den 7. februar 2013

Nye puder til sofaen

Jeg har, siden vi købte sofaen i 2011, gået og tænkt, at NU skulle jeg altså også snart få anskaffet nogle puder til den. Men tiden går og, jeg synes det er svært at finde de helt rigtige, fordi sofaen er knaldende rød og der er hvidt/gråt mønstret tapet på væggen bagved.

Billedet er lidt mørkt, fordi det er taget her til aften. 
Tapetets mønster tæt på (igen lidt mørkt pga. manglende lys)
Nu har jeg taget mig sammen og fundet et forslag. Jeg tænker, at jeg vil holde mig til lidt neutrale farver (sofaen er jo et statement i sig selv), så er gået efter hvid, sort og grå. Regner med at holde mig til fire puder (og ja, de to sorte er ens)

Når jeg nu kigger på collagen, så synes jeg, at puden med fuglene ikke har samme hvide farve som den stribede, men det er nok svært at se, før man har dem i hånden.
Hvad siger I? Skal jeg trykke "videre til kassen" eller "tøm kurven"?

Pudebetrækkene er fra H&M's Home-afdeling på nettet og koster ikke så meget:
Sort pude 50x50 cm 39,95 kr.
Fuglepude 50x50 cm 69,95 kr.
Grå/hvid stribet 50x50 cm 39,95 kr.

Men, det er så uden en inderpude som fyld. En inderpude af dun i 50x50 cm. koster 69,95 kr. pr. stk. hos H&M, mens en lignende pude, i samme mål og også med dunfyld, kun koster 30 kr. i IKEA! Så, hvis jeg ender med de ovenstående betræk, så skal jeg vist en tur i IKEA...  (også selvom besparelsen på de 160 kr. nok ryger, fordi der kommer andre varer i vognen...)

onsdag den 6. februar 2013

Fuldkornstærte || Opskrift

I går fik vi den dejligste fuldkornstærte. Tærtebunden er nem at lave og er en opskrift jeg fik af en studieveninde for flere år siden. Det er tæt på, at være ligeså nemt, som dem man kan købe (og det er i hvert fald mere lækkert!)
I skal da også have glæde af opskriften.

Fuldkornstærte med kylling/porre-fyld og grøn salat

Tærtebund til et mellemstort fad (3-4 personer)
3 dl. hvedemel
1,5 dl. grahamsmel (eller andet groft mel)
1 dl. vand
1. dl. solsikkeolie
1 tsk. salt

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen til en ensartet masse. Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den i tærteformen.
Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 220 grader i 10 min.
Placer fyldet på tærtebunden og overhæld æggemassen og drys med ost.
Sæt tærten i ovnen og sænk temperaturen til 200 grader. Bages i 30-40 min.

Æggemasse
2-3 æg
250 ml. madlavningsfløde
Salt, peber, muskatnød

Pisk æggemassen sammen og hæld udover fyldet i tærten. Sørg for, at det meste af fyldet er dækket af æggemassen.

Forslag til tærtefyld
Laks, spinat: Vrid vandet ud af den optøede spinat (ca. 200 g.) og kog 1-2 laksesteaks. Findel den kogte laks med en gaffel og bland spinat og laks på tærtebunden. Er også rigtig lækker med ristede pinjekerner og feta.

Kylling, porre: Skær to kyllingefileter i små stykker og brun dem på en pande i lidt olie. Skær en stor porre i ringe og svits med.

Skinke, porre: Skær en stor porre i ringe og svits dem i lidt olie på en pande. Blandes med en pk. skinkestrimler på tærtebunden.

Bacon, broccoli: Steg en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Skær et halvt broccolihoved i små buketter. Bland broccoli og bacon på tærtebunden.

Bacon, kartoffel: 4-6 kogte kartofler skæres i tern og der steges en pk. bacon i tern sprøde på en pande. Blandes på tærtebunden.

Tomat, feta: Skær tre stor tomater i skiver og et (rød)løg i ringe. Fordel over tærtebunden sammen med en god håndfuld feta. (Toppes med en blanding af alm. revet mozarella og feta)

tirsdag den 5. februar 2013

Madplan uge 6

Det kører for os, det med at lave (og overholde) madplaner, så her er endnu en:

Madplan uge 6:

Mandag: Rugbrødsmadder (Jeg skal i fitness og til spejder)
Onsdag: Kyllingeburger med grønt, avocado og kartoffelbåde 
Fredag: Pizza med grøn salat (Kartoffelpizza til mig og pølse, skinke, ananas til manden)
Lørdag: Rester fra fredag (Jeg skal på spejdertur)
Søndag: Risengrød

En masse lækre klassikere, da herren i huset syntes, at vi spiste lige lovlig sundt og "spændende". Så tilbage til nogle gode gamle kendinge i denne uge, så han kan blive glad igen.
Desuden har jeg købt ind til, at jeg kan lave lækre fastelavnsboller med creme engang i løbet af ugen. Mums!
Denne gang blev det ikke nær så billigt at handle, da vi manglede mange basisting og der var gode tilbud på ting til fryseren (f.eks. rugbrød og revet ost)
Vi handlede i Rema1000 både mandag og tirsdag for i alt  520 kr. Det er til alle måltider/mellemmåltider hele ugen og ting som opvasketabs er med i prisen

søndag den 3. februar 2013

Pandekager med grahamsmel || Opskrift

Lørdag morgen hyggede jeg lidt om kæresten og stod op og bagte pandekager og lunede rundstykker. Det var et hit :)



Opskriften lyder sådan her og giver ca. 8-10 pandekager alt efter tykkelsen og størrelsen på panden

Lidt sundere pandekager
3 æg
3 dl. skummetmælk
1 dl. vand
2,5 dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Evt. lidt citronsaft
Smør til stegning

Rør dejen sammen og lad den hvile lidt. Varm en pande med lidt smør op og hæld ca. 1-1,5 dl dej ud på panden. Steg pandekagen på begge sider. Placer de færdige pandekager under et stykke stanniol, mens du laver resten.
Serveres med syltetøj, rørsukker eller sirup. (Og så ryger det sunde islæt måske lidt...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...