onsdag den 28. januar 2015

Hamaperler på hovedtelefoner

Jeg har aldrig fået vist mine fine hovedtelefoner frem her på bloggen. De er godt nok lavet for en del måneder siden, men jeg er bare så glad for dem. Ideen er ikke ny og jeg har set den mange steder. Ikke desto mindre er det en hyggelig lille krea-opgave, der passer godt i tråd, med alt det andet, jeg har lavet med Hama-perler her på bloggen.
Det tager et par timer at få perlerne på ledningerne, men det er ikke svært. Du skal bare skære perlen op fra ende til ende, så du kan åbne den og få den udenom ledningen. Perlen lukker sig fint igen og man kan næsten ikke se den fine linje. Jeg skar perlerne op med en skalpel til papir.
Udover, at jeg synes de er blevet flotte, er der to andre store fordele: Kæresten (eller andre) nupper dem ikke og de filtrer ikke sammen i tasken.

Se alle mine tidligere indlæg om Hama-perler her 

mandag den 26. januar 2015

Storbyferie i Berlin?

Kæresten og jeg har booket en weekendtur til Berlin. Vi vil gerne have en sidste ferie sammen, bare os to, inden baby kommer til juni. Vi har ingen planer for ferie til sommer, da vi jo har et lille spædbarn til den tid. Sommerferien/barslen skal bare nydes derhjemme, så vi kan vænne os til at være tre i stedet for to.
Vi har booket tre overnatninger på hotel i starten af april og vil selv køre derned i vores bil.
Vi er lidt på bar bund ift. hvad vi skal se i Berlin udover alle must-see seværdighederne. Kan I anbefale noget? Og hvordan er det smartest at komme rundt? Turistbusser, metro eller noget helt tredje?


Vi har booket et Best Western Hotel, der ligger centralt (tror vi nok. Berlin er jo kæmpestor!)
Jeg glæder mig helt vildt til kæreste-tid i Berlin, og jeg håber, at jeg stadig er ok mobil til den tid, så vi kan komme rundt og se byen. På det tidspunkt vil jeg være 30 uger henne.





søndag den 25. januar 2015

Madplan uge 5

Så er det allerede ved at være tid til en ny madplan. Vi har en del kyllingefileter og pølser i fryseren, som vi gerne vil have brugt, så det bærer den kommende uges madplan præg af. Søndag skal kæresten se Super Bowl sammen med gutterne. Det indebærer masser af amerikansk mad og er tøse-fri zone, så jeg må pænt smutte over til mine forældre den aften.
Skal I have noget spændende i den kommende uge?

Madplan uge 5
Mandag: Vi spiser ikke hjemme
Tirsdag:  Wok med kylling, grøntsager, hvidkål og kokos. Hertil brune ris.
Onsdag: Wok med kylling, grøntsager, hvidkål og kokos. Hertil brune ris.
Torsdag: Svensk pølseret med ærter og rodfrugter. Hertil grøn salat.
Fredag: Hele kyllingfileter med honning og sesam og bønnesalat med 2 x rug
Lørdag: Spicy oksekødsfrikadeller og bønnesalat fra fredag
Søndag: Vi spiser ikke sammen

onsdag den 21. januar 2015

Et meget stort og voksent indkøb

Så har vi gjort det første (næsten) og største (helt sikkert) køb i forbindelse med Lillepigens ankomst til juni.
Vi har bestilt en barnevogn. Beslutningen er truffet og vi har brugt to timer i BabySam en lørdag sammen med tusindvis af andre vordende forældre og forældre med skrigende unger i klapvogne.
Vognen skal helst forudbestilles minimum tre måneder før termin, så selvom det føles som om, der er uendeligt lang tid til juni, så er det ved at være nu, hvis vi vil være sikre på at få den vogn, vi gerne vil have. Sommeren er jo den tid på året, hvor der er flest, der får børn.
Hvad har vi så valgt, tænker du? Valget faldt på en Odder Zip med X-Dream stel.

img-product-sort-hvid-big

Vi har valgt en sort vogn med hvide detaljer, hvidt stel og sorte punkterfrie hjul. En dyr dyr satan, men meget pæn (efter min mening) og den passer til vores behov. Vi vil gerne have, at bebs skal sove ude til omkring 3-års alderen og vi vil have en robust vogn, der kan køre ture i skov og på grusveje. Samtidig vil vi gerne have, at den er nem at pakke sammen og tage med.
Jeg glæder mig helt vildt til at trille rundt med den her lækre vogn om 4,5 måned.
Så mangler vi så ca. bare 300 ting fra min liste over nødvendigheder til baby.   

tirsdag den 20. januar 2015

Babybukser i jersey

Jeg har længe fulgt Anna med den smukke blog Laralil. Anna er virkelig dygtig til at sy og hun deler gerne ud af sin erfaring. Jeg har fulgt hendes meget udførlige DIY på babybukser i jersey. Jeg har valgt den ultranemme version uden lommer. Man skal jo starte et sted.
Jeg har ikke syet i rib og jersey før og man skal lige vænne sig til, at det giver sig, men udover det havde jeg ingen problemer. Annas vejledning er virkelig god.


Jeg er helt vild med alle de fine print man kan få i jersey. Jeg havde virkelig svært ved at vælge, da jeg stod i Stof og Stil. Jeg skal helt klart tilbage efter mere med vaskebjørne, for det er da bare for sødt!
Jeg fik syet en lille stak i str. 50/56. Næste projekt er at forstørre mønsteret en smule, så jeg kan sy nogle i str. 62 også.
Det er også en rigtig sød barselsgave, hvis man ikke selv lige har en baby på vej.

mandag den 19. januar 2015

Madplan uge 4

Så er der endnu en madplan klar til den kommende uge. Der er mange gengangere på menuen, men ugen byder på mange aktiviteter, og så er det rart, at man ikke skal sætte sig ind i en masse nye opskrifter.
Mandag og tirsdag skal vi have noget, vi ikke nåede at få lavet i sidste uge. Vi laver dobbelt portion af kødsovs, så der er nem mad til tirsdag.

Madplan uge 4
Mandag: Squashgetti med kødsovs og grøn salat
Tirsdag: Squashgetti med kødsovs og grøntstænger
Onsdag: Sandwich med laks og flødeost
Torsdag: Medister med stuvet hvidkål og kogte kartofler
Fredag: Kæresten laver mad. Noget med mørbrad.
Lørdag: Vi skal til fødselsdag
Søndag: Wok med kylling, grøntsager og kokos. Hertil brune ris.

onsdag den 14. januar 2015

En sød lille hemmelighed

Jeg har glædet mig til at poste dette blogindlæg. Jeg har stort set ikke været tilstede på bloggen de sidste mange måneder og det er der en god forklaring på! Jeg er gravid og maven gemmer på en skøn lille babypige, der gerne skulle komme til juni.
De første tre-fire måneder af graviditeten har været præget af voldsom træthed og konstant kvalme, så jeg har ikke haft overskud til noget som helst andet end at ligge på sofaen. Det tyder heldigvis på, at det er overstået nu, så jeg igen kan være tilstede på bloggen, men også i det virkelige liv, hvor jeg virkelig har savnet træning og venindehygge.
Jeg er 18 uger henne, alt forløber som det skal og vi glæder os helt enormt til at sige hej til vores lille pige til sommer!

Maven vokser stille og roligt. Billeder fra uge 15, 16, 17 og 18

søndag den 11. januar 2015

Madplan uge 3

Denne uges madplan ser således ud. Jeg har valgt at lade søndag være fri, da det er tit, at vi får byttet rundt på dagene eller springer en dag over, hvis vi ikke skal spise hjemme alligevel. Det er rart at have en buffer, så man ikke står med for meget mad.

Uge 3:
Mandag: Pølsehorn og cremet pastasalat
Tirsdag: Omeletter med spinat, skinke, peberfrugt og ost. Hertil grøn salat
Onsdag: Vegetarisk minestronesuppe med kerner og grøntsager. Hertil groft brød.
Torsdag: Fiskefad (som her) med kogte bønner, gulerodsstave og kogte kartofler
Fredag: Squashgetti med kødsovs og tomatsalat
Lørdag: Kyllingekrebinetter med spinat og sesam hertil bagte rodfrugter og grøn salat
Søndag:

onsdag den 7. januar 2015

Aftensmad leveret lige til døren i uge 50

Vi er generelt rigtig glade for Aarstiderne og har flere gange fået leveret deres økologiske frugt og grøntkasser. Både i abonnement, men også som enkeltbestillinger. I denne uge tog vi skridtet videre og prøvede for første gang at bestille en måltidskasse. I en sådan kasse får man leveret alt (kød, grønt, ris, pasta osv.) til 3-5 aftensmåltider lige til døren. Det er da bare for nemt. Det eneste man selv skal sørge for at have er køleskabsplads og basale ting såsom salt, peber, krydderier, eddike og olie.
Vi bestilte Kvikkassen til to personer i tre dage. Kassen koster 399 kr., så det svarer til 66,5 kr. pr. kuvert for et helt igennem økologisk måltid.
Kvikkassen er velkendte retter med et tvist, der kan laves på 15-30 minutter.

Vores kasse blev leveret meget tidligt om morgenen, hvilket jeg ikke lige havde regnet med, så da jeg var på vej ud af døren kl. 05:30 (tidligt på en mandag, I know) var jeg lige ved at skvatte over kassen, der stod på dørtrinnet. Vi har ellers bedt om levering i garagen. Nå, men jeg måtte hurtigt få pakket tingene ud og på køl med dem, for selvom kødet ligger i is i en termokasse, regnede jeg ikke med, at det ville kunne holde sig til kl. 16, når jeg kom hjem igen.


Mandag lavede vi Hakkebøffer med dhal og spicy agurkesalsa se opskrift her
Kæresten lavede denne ret helt selv. Han er ikke så ferm i et køkken og brugte derfor snarere en time på at lave retten end de lovede 15-30 minutter.
Retten var god, men ikke så spændende og det mættede ikke særlig meget. De færdigformede hakkebøffer var kun på 100 g. hver og det var slet ikke nok kød til kæresten. Chilien i agurkesalsaen var MEGET mild, så den var ikke det mindste spicy.


Onsdag lavede vi Kalvesteaks med stegte kartofler og sprød gulerodssalat se opskrift her
Kalvekød er noget vi aldrig selv køber, så det var virkelig lækkert at prøve noget nyt. Det var en rigtig lækker ret, som vi begge kunne lide og selvom der igen ikke var særlig meget kød i forhold til hvad vi plejer at få, så blev vi begge mætte.


Torsdag lavede vi Kylling i korma-karry med bladbeder og ris se opskrift her
Denne ret var kæresten ikke så begejstret for, da han hørte om den, for karry og ris står ikke i høj hos ham. Alligevel blev han positivt overrasket og retten var rigtig god. Bladbeder har vi aldrig smagt før, de var ok, men der var alt for mange af dem. Vi brugte kun halvdelen og det var rigeligt til vores i smag. Denne dag, var der rent faktisk mad til overs! Mængden af kylling i retten var på samme niveau som de to andre dage, men vi lagde ikke ligeså meget mærke til det, da kyllingen lå "gemt" i karrysovsen.
I denne ret skulle vi bruge den sidste halvdel af den milde chili og vi valgte at hakke kernene med, da den var alt for mild mandag i den spicy agurkesalsa. Det blev rigtig godt og spicy denne gang!

Konklusionen er, at det er sindssygt lækkert, at få leveret råvarer og spændende, nye opskrifter lige til døren, men der er ikke er nok kød i kassen til vores smag. Det er helt bevidst fra Aarstidernes side, at der er "sparet" på kødet, da det er mere klimavenligt at skrue op for mængden af tilbehør og ned for mængden af kød. Man kan faktisk bestille de fleste af deres kasser med 50% ekstra kød, så det vil vi nok overveje til en anden gang. Med ekstra kød koster samme Kvikkasse 455 kr. for to personer i tre dage.

OPDATERING: Aarstiderne har hævet priserne på måltidskasserne i 2015, så nu koster en alm. Kvikkasse 415 kr. og den med 50 % ekstra kød koster 473 kr.

tirsdag den 6. januar 2015

Madplan uge 2

Så er et nyt år skudt igang og derfor skal vi også til at lave madplaner igen.
Denne uges madplan ser således ud:

Mandag: Oksefrikadeller og perlespeltsalat
Tirsdag: Oksefrikadeller og perlespeltsalat
Onsdag: Løgtærte på grov tærtebund og salat
Torsdag: Kylling og grøntsager i fad med bagte rodfrugter
Fredag: Vi er til fødselsdag
Lørdag: Vi spiser hver for sig
Søndag: Grove pølsehorn og cremet pastasalat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...