tirsdag den 30. april 2013

Historien om en glad spejder...

Et billede af en glad spejder i weekenden med røde kinder efter en dagløbs-post fredag middag i Fitness World ved Farum Park, hvor den stod på cirkeltræning med romaskine, kondicykel, cross-trainer, sjipning og ringkast. Der blev givet max gas, så der kunne komme nogle point i hus!

Al den motion kræver en chokolademuffin, mens der findes vej til næste post...


Og her er spejderen i teltet kl. 4 natten mellem fredag og lørdag, mens der lægges sidste hånd på natopgaven - en voododukke i trækiste og med en perlebesat voodonål (sidder lige i panden på dukken på billedet). Kan man sove med åbne øjne?



Lørdag aften efter alle fem discipliner (dagløb, natopgave, natløb, orienteringsløb og forhindringsbane) er gennemført er det en træt, men meget glad spejder, der drikker fadøl til banketten.



mandag den 29. april 2013

Madplan uge 18

Ingen madrevolutioner i denne uge. Madplanen består af gode klassikere (ja, jeg var rimelig ideforladt) og er bl.a. lavet ud fra, hvad vi har i fryseren,  da der er ved at være temmelig proppet...
Weekenden byder på en 80 års fødselsdag på kro med klassisk menu og svingom lørdag aften. Mon ikke, jeg kan nå ud og købe en ny lækker kjole? 

Madplan uge 18
Mandag: Jeg er til spejdermøde med spisning
Tirsdag: Fuldkornspirogger (rester fra fryseren) og gnavegrønt
Onsdag: Kyllingewok med hvidkål og grøntsager og brune ris
Torsdag: Frikadeller/karbonader med stuvet hvidkål og kartofler
Fredag: Pizzaer (Kartoffelpizza til mig og hawaiipizza til manden) med hvidkålssalat
Lørdag: 80 års fødselsdag
Søndag: Pizza og hvidkålssalat fra fredag

Jep, vi skal have masser af hvidkål i denne uge!! Sådan er det, når man kun er to personer og supermarkedets hvidkålshoveder er gigantiske. Forslag til retter med hvidkål modtages gerne!
Det bliver en meget billig uge, fordi vi har så meget mad i fryser og skabe.

Indkøbsliste:
Agurk og tomat til madpakker
Bladselleri
Frugt
Hvidkål
Løg
Kartofler
Gulerødder til madpakker
Tilbehør til hvidkålssalat (mandler, æbler, sesamfrø, citron)
Karrypasta
Mælk
Gær
Skyr
Hytteost
Pålæg til madpakker

Vi har:
Fuldkornspirogger (fryser)
Rugbrød (fryser)
Kylling (fryser)
Wokgrøntsager (fryser)
Ris
Kokosmælk
Hakket svinekød (fryser)
Æg
Mel
Revet ost (fryser)
Skinkestrimler (fryser)
Pølser (fryser)
Ananas på dåse
Pizzasauce

lørdag den 27. april 2013

Inspiration til aftensmad

Det sker, at jeg får taget billeder af min aftensmad og så ikke lige får dem lagt på bloggen. I skal da ikke snydes for den lækre mad, så her får I lidt inspiration til aftensmaden. Det meste har nok været nævnt i en madplan, men jeg synes at billeder fortæller så meget mere end en lille overskrift. Og så er det egentlig lidt pudsigt, at der ud af de fem retter her, slet ikke er en med pasta. For vi spiser klart mere pasta end kartofler og ris (troede jeg i hvert fald)
Jeg håber I bliver sultne og inspireret til jeres egen aftensmad.

Falafelkugler med groft pitabrød, tzatziki og masser af grønt (iceberg, agurk, ærter, peberfrugt, tomat og majs)
Fabelagtig falafel fra Valdermarsro
Ovnbagt laks med lynkogt broccoli, ovnkartofler med cherrytomater, rød peberfrugt og feta samt hollandaisesovs
Kyllingelår smurt med honning og drysset med sesam med lynkogte grønne bønner og ovnstegte pastinakker og gulerødder. Bønnerne har fået et stænk af DK's bedste chiliolie.
"Spejdergryde": Kyllingefilet i store stykker, champignon, squash, porre, ananas (fra dåse) masser af karry, hakket tomat (fra dåse) og fløde. Serveres med ris og gerne foran et lejrbål.
Fiskefrikadeller med rodfrugter (pastinak, gulerod og kartoffel) og en grøn salat med bl.a. forårsløg, blommetomater og feta. Smager ekstra godt med et skvæt remoulade.

onsdag den 24. april 2013

Endnu et indlæg om bagning

 Ja, jeg ved det godt. Det hele handler om mad lige nu her på bloggen. Og især mad, der kan laves på min nye Kitchenaid-maskine er i høj kurs.
Jeg har således meget frivilligt meldt mig til at bage kage til både mit sjak (hold) og kærestens sjak her til weekenden. Og da også lige pizzasnegle og pølsehorn til frokost i weekenden til begge sjak.

Find min opskrift på de store chokolademuffins her
Find min opskrift på grove pølsehorn her

I går bagte jeg chokolademuffins med hvid og mørk chokolade og pizzasnegle med skinke og ost. Det hele er puttet i fryseren, så det er frisk til weekenden. (Så skal vi bare huske, at få det med!!)

24 stk. flotte muffins blev det til. Kæresten har prøvesmagt et par stykker og dommen er, at de smager af mere...
Jeg brugte både hvid og mørk chokolade til mine muffins. Den ene halvdel rev jeg på maskinens grove rivejern (billedet) og resten hakkede jeg ekstra groft med kniv (jeg elsker store chokoladestykker i kager)
Jeg fik bagt 36 grove (rugmel og havregryn) pizzasnegle med skinkestrimler og pizzasovs indeni og et drys revet ost ovenpå. De er til mit sjak.
Mandens sjak ville helst have pølsehorn, så i dag har jeg bagt 32 grove pølsehorn med fuldkornshvedemel, ketchup indeni og drysset med sesam. Og dem glemte jeg at tage et billede af. Måske kan jeg nå at tage et i weekenden inden de bliver spist...

UPDATE 29/4-13: Så er der billede af pølsehornene :)


mandag den 22. april 2013

En weekend i køkkenets tegn

Jeg har i den grad fået afprøvet det røde køkkenlyn i weekenden - og jeg er bare så glad for den maskine. Altså, hvor er det bare smart!

I fredags fik jeg bagt "Verdens Bedste Roulade". Meget nem opskrift og et godt resultat. Jeg vidste slet ikke, at det var så hurtigt og nemt at bage roulade. Jeg smurte den med hjemmelavet hindbærsyltetøj.


I lørdags fik jeg virkelig brugt køkken og maskine:

Jeg bagte endnu et Finax rugbrød. Denne gang et kernerugbrød. Det hævede dog ikke rigtig og resultatet blev lidt skuffende. Om det er æltningen eller rugbrødsblandingen, der er skyld i den manglende hævning ved jeg ikke.
Jeg fik bagt en portion lækre grove spinatboller med grahamsmel, solsikkekerner og et drys nigellafrø på toppen. De blev rigtig gode og hævede fint.
Jeg fik afprøvet råkostjernet og det kan jeg mærke, at jeg bliver rigtig glad for. Det er virkelig nemt og giver et flot resultat.
Grov og fin gulerodsråkost fra maskinen. Det grove blev til en lækker råkostsalat med rosiner og solsikkekerner, mens den fine råkost kom i en gulerodskage.
Råkostjernet kan også lave skiver og jeg lavede en lækker agurkesalat ala farmor til vores burgere søndag aften.
En lækker gulerodskage med valnødder og ostecreme.
Jeg fik heldigvis mulighed for at dele ud af al kagen. I fredags besøgte jeg en dejlig veninde og hendes kæreste og her havde jeg taget en halv roulade med. Lørdag kom svigerforældrene forbi til en kop kaffe, de fik også et stykke roulade.
Lørdag eftermiddag kom en rigtig god veninde forbi for at se køkkenvidunderet i funktion. Hun fik både serveret roulade og gulerodskage. 
Kæresten har også taget godt fra på kagesiden og der er nu en halv gulerodskage tilbage, som skal serveres i aften, når kæresten holder møde hos os.

Søndag brugte jeg maskinens råkostjern til at lave forskelligt tilbehør til vores burgere. Jeg glemte selvfølgelig at tage et billede af det, men der er vist også rigeligt med billeder i dette indlæg nu...

søndag den 21. april 2013

Madplan uge 17


Det er en meget lille madplan, der er bikset sammen i denne uge. Manden og jeg skal deltage i et spejderarrangement kaldet Sværdkamp, der strækker sig hele Stor Bededags ferien (torsdag aften til søndag middag) Søndag er vi nok fuldstændig flade, så der står den på supernem og usund mad (læs: toast) eller en pizza fra den lokale, hvis vi ikke engang kan overskue at tænde for toastjernet.

Madplan uge 17
Mandag: Sandwiches med hjemmebagte spinatboller, emmentaler og parmaskinke
Tirsdag: Fuldkornspasta med Philadelphiasovs
Onsdag: Laksesteaks med hollandaisesovs, ovnkartofler og lynkogt broccoli

Søndag: Fuldkornstoast med ost,avocado, tomat til mig og skinke, ost til manden

fredag den 19. april 2013

Min nye bedste køkkenven

Jeg har meget længe gået og sukket efter en Kitchenaid køkkenmaskine, men efter priserne at dømme er de altså lavet af guld og diamanter.
Jeg har derfor holdt lidt øje med brugte maskiner til salg. Vi vil helst have en rød, så den passer til de andre køkkenmaskiner (blender, elkedel, toaster)
Bum - så var der endelig en til salg og til en overordentlig god pris med masser af ekstraudstyr. Jeg slog til og hentede min nye bedste ven i går aftes lidt udenfor Kolding. Det var hele køreturen værd!
Udover maskinen, som sælger siger er ca. 4 år gammel, fulgte der råkostjern, ismaskine, kødhakker, purépresser og en ekstra stål skål med. Hvis maskine og udstyr skulle købes fra ny ville det koste over 7200 kr.! Jeg har givet under det halve. En god handel, synes jeg. Sådan en brugt Kitchenaid har jo mange gode år i sig endnu...


Nu er eneste problem bare, hvad jeg skal lave først? Der er så mange muligheder... Jordbæris, råkost, rugbrød, boller, pølsehorn, kage, agurkesalat, flødekartofler, mere is... Mmm!

God weekend til jer! Min weekend står i køkkenets tegn :)

onsdag den 17. april 2013

Plante-vuggestue

Foråret har sat gang i mine havedrømme og ligesom sidste år vil jeg forsøge mig med min lille køkkenhave.
Efter mine erfaringer sidste år har jeg indkøbt frø til:
- Pluksalat
- Ruculasalat
- Rødbeder
- Gulerødder
- Ærter
- Radiser
- Squash


Jeg er ikke sikker på, om jeg har lyst til radiserne, da det kun var første omgang af dem, der blev gode sidste år. Men især rødbederne havde jeg stor succes med sidste år, hvor jeg kunne sylte hele ni glas og vi spiste også en masse friske!


Jeg er i gang med at forspire i min vindueskarm. Her er der sået seks tomatplanter (af frø fra sidste år), fire squashplanter og fire ærteplanter. Sidste år såede jeg ærterne direkte i jorden og i år vil jeg prøve både de forspirede og de direkte såede for at se, hvad der bliver bedst.
Jeg har fremtryllet nogle lidt pudsige "drivhuse" af en kagetallerken og et henkogningsglas, der er vendt på hovedet. De fungerer rigtig fint og de første spirer titter allerede frem!
Da jeg ikke havde mere end fire henkogningsglas (der ikke allerede var i brug) har jeg brugt en plantebakke fra sidste år og spændt husholdningsfilm udover. Det er også et meget fint "drivhus" for her kigger de små spirer også allerede frem.


Derudover byder min have også på blåbær, hindbær og ribs. Samt rabarber og paradisæbler. Jeg har egentlig også en balje med forskellige krydderurter, men jeg får dem ikke rigtig brugt, så jeg overvejer at sløjfe dem.
Jeg håber, at vi når at få lavet plads til et lille vægdrivhus til tomaterne (men de fungerede fint på friland sidste år) og nogle agurker (købes som udplantningsklare planter).

Foråret sætter i den grad gang i havedrømmene! Og i dag har jeg haft bare tæer i ballerinaerne for første gang i mange måneder og med et par bukser i en skrap rosa, så er man ikke i tvivl om, at foråret er på vej.


tirsdag den 16. april 2013

Weekendens outfit

Jeg er hoppet med på bølgen og har anskaffet mig et par leopardbukser. De var en del af mit outfit til en afslappet 30 års fødselsdag i lørdags, hvor menuen stod på dåsebajere (og det var guldøl af den stærke slags... puha) smørrebrød og othellolagkage til dessert.
En rigtig god fest, men min krop forrådte mig (nok pga. mængden af guldøl) og diskede op med kvalme, svimmelhed og en dundrende hovedpine søndag. Ikke fedt, når man skal til familiefødselsdag med ca. 50 minutters kørsel i bil. (Do I ever learn??)


Vinrød t-shirt, grå leopard jeans og sorte stiletter. Og en mormor-agtig halskæde med mørkegrønne, vinrøde og orange "sten" (af plastic forstås..)

(Og ja, jeg drak også cider. Jeg var ikke kræsen)

mandag den 15. april 2013

Madplan uge 16

Mine forældre har for nyligt købt en stor pose falafelkrydderi til mig, da de var i BazarFyn. Den skal nu afprøves og onsdag skal vi derfor have falafelkugler i pitabrød, når min søster og bror kommer over.
Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg selv skal opbløde kikærterne eller om jeg bare skal købe dem på dåse. Jeg hælder mest til den nemme løsning med dem fra dåse, for det har jeg før gjort med fin succes. Har I nogle erfaringer?

Madplan uge 16
Mandag: Risengrød med både kanelsukker og smørklat :)
Tirsdag: Jeg spiser hos en veninde, rugbrødsmadder til manden, der skal spille fodbold
Onsdag: Grove pitabrød med hjemmelavede falafelkugler og masser grønt. Min søster og bror spiser med.
Torsdag: Kyllingelår med honning og sesam hertil ovnstegte pastinakker og grønne bønner (og fuldkornspasta til kæresten)
Fredag: Jeg spiser hos en veninde
Lørdag: Til fødselsdag hos fælles venner
Søndag: Hjemmebagte burgerboller med oksekødsbøffer og ovnstegte rodfrugter (gulerod, kartoffel og pastinak)

I fredags besluttede vi at bruge aftenen på at køre i IKEA og købe et nyt tv-bord til stuen, da vi har manglet et siden vi flyttede i hus for to år siden. Det blev lidt sent, så på vejen hjem kørte vi forbi Sushikøkken på Skibhusvej og købte en masse lækker sushi med hjem. Total god fredagshygge!


Da vi skulle til at samle tv-bordet, var der en stor skramme i, så det skal vi ud og have byttet. Øv altså, så troede man lige, at man ENDELIG havde fået et tv-bord...


søndag den 14. april 2013

Huer til syltetøjet

Jeg har haft symaskinen fremme i weekenden og syet lidt pynt til de glas med syltetøj jeg lavede i sidste weekend. Nemt og sødt!
Jeg forærede et glas med hue til min moster, da vi var til fødselsdag tidligere i dag og hun blev rigtig glad.



fredag den 12. april 2013

Til en konfirmand

Konfirmationstiden står for døren og min kreative kollega Camilla har derfor kreeret dette søde konfirmationssæt, der skal foræres til min kusine, når hun skal konfirmeres på Store Bededag.
Min kollega er rigtig dygtig til at scrappe, som det hedder, og jeg kan klart anbefale et besøg på hendes blog, hvor du kan se meget mere scrap fra hendes hånd.
Tanken er, at 3D-kjolen er til penge (ønsker konfirmander sig overhovedet andet?) og måske en lille blomst, mens kortet er til en hilsen.
Jeg håber, hun bliver glad!



onsdag den 10. april 2013

Bloglovin'

Jeg er begyndt at bruge Bloglovin' og er blevet ret vild med det. Det er en nem og overskuelig måde at holde styr på alle de blogs, man læser.
Bloglovin' viser et billede og et uddrag fra de nyeste blogindlæg og man skal så selv klikke sig videre for at læse hele indlægget. Man kan også vælge en enkelt blogger og så se de nyeste indlæg fra denne person. Det er smart!
Der er også lavet en app til Iphone og her virker det på præcis samme måde.
Du kan følge mig på Bloglovin' ved at trykke her eller på Bloglovin'-ikonet i højre side af bloggen.



tirsdag den 9. april 2013

Filtning af strik

På et spejderløb i marts fik jeg lejlighed til at strikke lidt. Ikke sådan, fordi jeg lige havde lidt tid tilovers, men fordi vi skulle bruge det til en pointgivende opgave. Vi skulle fremstille en talisman af fedtsten og perler og vi valgte også at producere en strikket pung til at opbevare den i. (Ja, jeg havde selvfølgelig medbragt garn og strikkepinde hjemmefra til lige netop sådan en situation...)
Strikkehygge fra teltet med slik og et sjovt lilla skær, fordi teltet er lilla. Strikkepindene er normalt grønne (det er dem fra Netto jeg bloggede om her) og liggeunderlaget er gråt.

Jeg synes det var lidt spild af uldgarn (også selvom det var rester pillet op fra en hue, der ikke rigtig blev god), så jeg tog pungen med hjem for at prøve at filte den i vaskemaskinen.
Pungen er strikket i retstrik i Naturuld på pind 10, så det er en rimelig løs sag inden filtning. Jeg mener, at jeg startede med at slå 32 masker op. Da pungen havde en fin højde lukkede jeg halvdelen af maskerne af og strikkede "flappen" med indtagninger i hver side (og et knaphul) til jeg synes det passede. Herefter syede jeg den sammen i bunden og siden.

Før

Efter

Pungen fik 40 grader i vaskemaskinen på et almindeligt program med høj centrifugering sammen med cowboybukser og lignende. Efter vask formede og strakte jeg pungen, inden jeg lagde den til tørre. Til sidst syede jeg knappen i igen (den pillede jeg af inden turen i vaskemaskinen)
Jeg synes den er blevet ok taget i betragtning af, at det er første gang jeg prøver at filte strik i vaskemaskinen og at pungen slet ikke var strikket til formålet. Jeg er frisk på at prøve mere!!

Pungen skal bruges til alle mine små strikkedimser i strikkekurven. Maskemarkører, maskeholder, nåle osv.

mandag den 8. april 2013

Min søndag

I går fik vi blødkogte æg med karse til morgenmaden. Kæresten fik også yoghurt med müsli og jeg fik skyr med müsli og honning.


Efter morgenmaden bagte jeg endnu et rugbrød. Denne gang bagte jeg et havrerugbrød fra Finax. Deres rugbrødsblandinger er rigtig nemme at have med at gøre og brødene bliver altid gode! Jeg købte et lille lager sidst de var på tilbud i Rema til en ti'er pr. stk. Normalt koster de omkring 20 kr.



Man blander tørgæren, der sidder på pakken med pakkens indhold og rører lunkent vand i med en håndmixer i ca. 5. min. Hefter skal det over i en stor rugbrødsform (min er 3 L), glattes ud med en våd dejskraber og skal så hæve i en time under et viskestykke. Efter hævningen penslede jeg rugbrødet med vand og dryssede med havregryn. Det skal bage en hel time ved 200 gr.
Når rugbrødet kommer ud af ovnen skal man hurtigt have det ud af formen og pakke det ind i husholdningsfilm, så det kan blive blødt og lækkert (pga. at fugten bliver i brødet)
Kan skæres i skiver, når det er kølet helt af. Herhjemme holder det sig ca. en uge, hvis ikke vi har spist det hele inden.


Jeg lavede også en portion hindbærsyltetøj med vanilje af tre poser frosne hindbær (900 g.) og 600 g. sukker tilsat en god portion vaniljesukker. Der blev fem glas marmelade, i alt ca. 1 L. Etiketten med babuska-dukken er fra Søstrene Grene.


søndag den 7. april 2013

Skøn lørdag

Vi har haft en hyggelig lørdag uden for mange planer. Vi har brugt tid på at organisere kælderen og været ude at spise og til Thomas Hartmann stand-up. En rigtig hyggelig og sjov aften med gode venner. Efter showet tog vi på cafe og nød et par drinks.

Lørdag morgen lavede jeg lækre bananpandekager med skyr, æble, blåbær, honning og grofthakkede mandler efter Valdemarsro's nemme opskrift. De var virkelig lækre og et hit hos os begge to, så de skal helt klart laves igen - snart. Jeg fik 12 små pandekager ud af portionen.

Kærestens tallerken

Min tallerken med kaffe og juice til

Da vi skulle i byen om aftenen havde jeg en vinrød bomuldskjole med lange ærmer på og små sorte velourpumps. Jeg piftede kjolen op med en knaldgrønt tørklæde. Pandehåret var snoet og håret var sat i en stor knold og jeg havde sorte glimmerøreringe i ørene.


Madplan uge 15

Så er der endnu en madplan klar på bloggen.

Madplan uge 15

Mandag: Det samme som søndag (oksekødspirogger og perlespeltsalat)
Tirsdag: Karrysuppe med svampe og kylling hertil hjemmebagte grovboller
Onsdag: Hjemmelavede fiskefrikadeller med rodfrugter i ovnen og grøn salat
Torsdag: Rugbrødsmadder med hjemmerørt hytteost-tunsalat og fiskefrikadeller fra onsdag
Fredag: Manden kokkererer

I weekenden skal vi til 30 års fødselsdag lørdag og dobbelt pigefødselsdag (10 og 14 år) i familien om søndagen, så der er der ikke planlagt noget aftensmad.

torsdag den 4. april 2013

Lækre kødboller ala Lady og Vagabonden || Opskrift

I går aftes lavede jeg den lækreste omgang aftensmad. Bare til mig selv, for manden var ikke hjemme. Der er dog pakket en portion til ham som madpakke i dag.
Jeg fik

Kyllingekødboller i tomatsovs med fuldkornsspaghetti
3-4 personer

Ingredienser til fars:
500 g. hakket kyllingekød
1 æg
1 dl. havregryn
Måske en lille smule mælk
1 tsk. timian
Salt, peber

Ingredienser til tomatsovs:
1 stort løg
1 gulerod
2 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
1 tsk. timian
1 tsk. kanel
1 tsk. stærk chili (kan udelades)
Salt, peber

Tilbehør:
Fuldkornsspaghetti, grøntsagsstave og avocadodip.

Fremgangsmåde:
Rør farsen sammen. Den skal være lidt klistret og ikke så lind som f.eks. frikadellefars. Jeg tilsatte en lille smule mælk, til jeg syntes konsistensen passede.
Sæt farsen til side og skær løg, hvidløg og gulerødder i store stykker. Svits dem i lidt olie i en gryde. Når grøntsagerne er svitset tilsættes to dåser hakkede tomater. Tilsæt krydderierne. Lad sovsen koge, så grøntsagerne bliver møre.
Tag farsen og form 20-22 små kødboller med en spsk. Svits kødbollerne på en meget varm pande i lidt olie til de har en fin skorpe. (De skal ikke være færdige indeni)
Blend tomatsovsen helt fin med en stavblender. Tilsæt kødbollerne og lad det hele koge i 20 minutter.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og skær gulerødder og agurk i stave. Lav en avocadodip af en moset avocado tilsat lidt citronsaft, salt og peber.

Velbekomme!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...