Der er nu ved at være rødbeder i køkkenhaven og det skal fejres med en omgang rødbede-coleslaw med rå revet rødbede og finthakket spidskål tirsdag. Hvis der er mange rødbeder, der er store nok til at høste, så skal der også laves syltede rødbeder til vinterens leverpostej-maddder.
Madplan uge 34
Mandag: Pastafad fra søndag med grøn salat
Tirsdag: Oksekødsfrikadeller med perlespeltsalat og rødbede-coleslaw
Onsdag: Helstegte kyllingefileter, cremet pastasalat med friske krydderurter og gnavegrønt
Torsdag: Oksedeller fra tirsdag
Fredag: Jeg spiser hos mine forældre, manden på spejdertur
Lørdag: Kyllingelår med honning og sesam hertil kikærtesalat
Søndag: Rugtortillas med oksekød og grønt
I fredags prøvede vi kræfter med vores nye Römertopf, en stegeso af ler. Vi lavede en hel kylling i den på en bund af kartoffel, aubergine, gulerødder, løg og en dåse hakket tomat. Resultatet blev rigtig godt, dog blev kyllingen ikke så sprød som vi havde håbet. Vi havde ellers puttet smør ind under skindet og den fik både varmluft og grill uden låg til sidst. Hvordan får I jeres kylling sprød?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.