mandag den 30. april 2018

Farvel til sutterne

Vi havde en dejlig påskeferie, hvor Malou afleverede sine sutter til girafferne i Odense Zoo. Til gengæld havde girafferne anbragt en gave i vores bil på parkeringspladsen imens. Det var heldigvis lige præcis sådan en dukkevogn, som Malou ønskede sig allermest ;)
Det gik virkelig nemt med at aflevere sutterne i girafhuset. Jeg stod og var tæt på at fælde et par tårer, mens min store pige bare gerne ville ud og se på flere dyr i zoo, da sutterne var hængt på opslagstavlen.
Det er virkelig svært at finde det helt rigtige tidspunkt til sådan et suttestop. Vi ville gerne fjerne sutterne inden børnehavestart og lillesøsters ankomst i juni. Desuden har Malou fået en smule suttebid, så tandlægen anbefalede et suttestop, inden hun fylder tre år.
Hvordan er det så gået med at undvære sutterne?
Suttestoppet er gået sådan lidt blandet, da Malou altid har været utroligt glad og meget knyttet til sine sutter. Det er nu en måned siden og hun siger stadig jævnligt, at hun gerne vil have sine sutter tilbage. Åh, hvor det skærer i mit moderhjerte, at vi har frataget hende noget, hun elsker så højt.
Om dagen har hun egentlig været rimelig sej til at undvære dem, men vi har alligevel haft en periode med flere og større raserianfald og grådudbrud, der kunne have været undgået eller mildnet med sutten. Det er  heldigvis markant bedre nu.
Om natten har det været samme mønster, dog værre. Malou har jo aldrig været sådan et barn, der har sovet særlig godt om natten og hun vågner stadigvæk ca. hveranden nat, men førhen sov hun hurtigt videre, hvis man puttede hende med dynen og sutten.
Nu, hvor sutten er væk, har hun dog haft rigtig svært ved at finde tilbage i søvnen, de nætter, hvor hun vågner. Den sidste måned har vi været vågne flere gange hver nat, nogle gange i mere end en time, med en træt og skrigende pige, der ikke kan finde ro til at falde i søvn igen. Her efter en måneds tid virker det til, at vi er ovre det værste og Malou har efterhånden lært at finde tilbage i søvnen uden sine sutter.
Vi er rigtig glade for, at hun er så knyttet til sin nusseklud, da den kan trøste hende og hjælpe hende med at falde i søvn, nu hvor sutten mangler. Samtidig har hun fået en helt ny kærlighed for bamser i alverdens afskygninger, så nu er hele hendes seng proppet med bløde bamser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...