onsdag den 13. november 2013

Perleskåle af store Hama-perler

Det er efterhånden et godt stykke tid siden at blogs, børnehaver og hjem flød over med skåle lavet af Hama-perler. Jeg har altid syntes, at de var fine de små skåle, men noget skrøbelige. Så jeg har primært lavet perleskåle af de store maxi perler fra Hama.
Det er lidt sværere og egner sig mest til større børn og voksne. Mulighederne er rigtig mange, da man kan lave mønstre med perlerne og ikke får det samme tilfældige udtryk som med de almindelige Hama perler.
I efterårsferien lavede jeg perleskåle med nogen af spejderne.

De små perleskåle er rigtig fine med fyrfadslys i
Materialer:
Almindelig ovn
Glasskåle, der kan tåle at komme i ovnen
Madolie

Fremgangsmåde:
Smør et tyndt lag olie på indersiden af glasskålen.
Placer forsigtigt perlerne i skålen ved at starte i bunden og arbejde dig op ad skålens sider. Perlerne placeres en ad gangen tæt op ad hinanden. På siderne hviler perlerne ligesom ovenpå hinanden og olien hjælper perlerne med at hænge fast.
Bag skål og perler i en almindelig ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter afhængig af skålens størrelse. Små skåle skal måske kun have fem minutter og store skåle skal have 15-20 minutter. Hold øje med skålen i ovnen, når du kan, se at perlerne er smeltet sammen på siderne er den færdig.
Lad skål og perler køle af og lirk forsigtigt den afkølede perleskål ud af glasskålen. Her er det noget nemmere, hvis man har husket at bruge olie, ellers kan perleskålen godt hænge fast i glasskålen.

Vask perleskålen godt med opvaskemiddel/i opvaskemaskinen for at få olien ud af skålen. Ellers laver den grimme rander på dit bord.

Spejder fik lavet mange fine skåle i efterårsferien

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...