fredag den 26. september 2014

Min sommerferie til Frankrig 2014

Nu hvor dagene bliver kortere, dagslyset forsvinder og temperaturen gør det nødvendigt at hygge med stearinlys og tæpper, tænker jeg tilbage på den varme sommer.
Vi tog ret spontant på bilferie til Frankrig i vores nye (brugte) bil. En lækker Ford Focus stationcar fra 2011. Manden ville gerne se Tour De France og jeg elsker Frankrig.
Vi havde kun en uges ferie sammen, så det var bare med at komme afsted mod syd. Vi kørte fra Odense kl. 4 om morgenen med en propfyldt bil. Destinationen var i første omgang Mulhouse i Nordfrankrig, hvor vi skulle overnatte en enkelt nat.

 

Dagen efter kørte vi videre til slutdestinationen - en campingplads midt i Alperne. Meget tæt ved L'Alp'Huex. Her satte vi det store campingtelt op og satte os igen ind i bilen.
Turen gik mod endnu et bjerg, hvor vi skulle overnatte i det lille telt, så vi var klar til at se Touren kravle op ad bjerget dagen efter.
Det er en hel kultur for sig, en samling af cykel-entusiaster, der bruger en hel sommer i en autocamper og følger med i Tour De France fra vejsiderne. Det er en helt speciel oplevelse at være en del af dette fællesskab for en kort bemærkning.
Vi ventede hele formiddagen og hyggede med spil, afslapning, magasinlæsning osv. Man kunne mærke at stemningen i lejren blev mere og mere intens, som timerne gik. Endelig kom karavanen - en samling af reklamebiler, sponsorer, holdejere og lignende, der kører et godt stykke foran feltet. Der var gjort rigtig meget ud af det med udsmykning, musik og et ordentlig læs reklamegaver.
Herefter gik der en lille halv time og så kom feltet cyklende. Vi stod strategisk placeret på vej OP ad bjerget, så vi havde god tid til at se feltet køre forbi. Vi fik heppet på alle tre danskere i løbet -Fuglsang, Mørkøv og Bak.Så drog vi hjem mod campingpladsen igen. Det var en køretur på knap to timer og vi var ikke de eneste, der skulle ned af bjerget igen, så trafikken var tæt og langsom i starten.
Næste morgen, da vi vågnede var vejret ikke så godt. Det var tåget, regnede og ikke særlig varmt. Kæresten benyttede det eneste ophold i regnen på at springe på cyklen og tage turen op og ned af L'Alp'Huex. Han er så sej!
Eftermiddagen brugte vi i en lille by tæt ved campingpladsen. Det regnede, så det blev kun til en kort tur rundt i byen og en burger på en cafe. Mens vi spiste vores burgere begyndte det at lyne og tordne og regne rigtig kraftigt. 


Vi skyndte os tilbage til campingpladsen og også her var der kraftigt skybrud. Vi kiggede på vejrudsigten for resten af ugen og den lovede kun mere regn og ikke særlig varme temperaturer. 
Vi blev derfor enige om, at tage hjem til Danmark, hvor vejret var rigtig godt, selvom vi havde booket tre overnatninger mere på campingpladsen. Med hedebølge og masser af sol i Danmark, er der ikke meget ved at være fanget i et telt i heldags-regnvejr.Så næste morgen pakkede vi vores meget våde telt sammen og begyndte turen mod Danmark omkring kl. 10. Vi kørte turen i et enkelt stræk uden overnatning og var hjemme i Danmark ca. kl. 2 om natten. Om morgenen kunne vi sidde på terrassen i strålende solskin, mens teltet tørrede. Resten af vores ferie nød vi i fulde drag i Danmark.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...