onsdag den 7. januar 2015

Aftensmad leveret lige til døren i uge 50

Vi er generelt rigtig glade for Aarstiderne og har flere gange fået leveret deres økologiske frugt og grøntkasser. Både i abonnement, men også som enkeltbestillinger. I denne uge tog vi skridtet videre og prøvede for første gang at bestille en måltidskasse. I en sådan kasse får man leveret alt (kød, grønt, ris, pasta osv.) til 3-5 aftensmåltider lige til døren. Det er da bare for nemt. Det eneste man selv skal sørge for at have er køleskabsplads og basale ting såsom salt, peber, krydderier, eddike og olie.
Vi bestilte Kvikkassen til to personer i tre dage. Kassen koster 399 kr., så det svarer til 66,5 kr. pr. kuvert for et helt igennem økologisk måltid.
Kvikkassen er velkendte retter med et tvist, der kan laves på 15-30 minutter.

Vores kasse blev leveret meget tidligt om morgenen, hvilket jeg ikke lige havde regnet med, så da jeg var på vej ud af døren kl. 05:30 (tidligt på en mandag, I know) var jeg lige ved at skvatte over kassen, der stod på dørtrinnet. Vi har ellers bedt om levering i garagen. Nå, men jeg måtte hurtigt få pakket tingene ud og på køl med dem, for selvom kødet ligger i is i en termokasse, regnede jeg ikke med, at det ville kunne holde sig til kl. 16, når jeg kom hjem igen.


Mandag lavede vi Hakkebøffer med dhal og spicy agurkesalsa se opskrift her
Kæresten lavede denne ret helt selv. Han er ikke så ferm i et køkken og brugte derfor snarere en time på at lave retten end de lovede 15-30 minutter.
Retten var god, men ikke så spændende og det mættede ikke særlig meget. De færdigformede hakkebøffer var kun på 100 g. hver og det var slet ikke nok kød til kæresten. Chilien i agurkesalsaen var MEGET mild, så den var ikke det mindste spicy.


Onsdag lavede vi Kalvesteaks med stegte kartofler og sprød gulerodssalat se opskrift her
Kalvekød er noget vi aldrig selv køber, så det var virkelig lækkert at prøve noget nyt. Det var en rigtig lækker ret, som vi begge kunne lide og selvom der igen ikke var særlig meget kød i forhold til hvad vi plejer at få, så blev vi begge mætte.


Torsdag lavede vi Kylling i korma-karry med bladbeder og ris se opskrift her
Denne ret var kæresten ikke så begejstret for, da han hørte om den, for karry og ris står ikke i høj hos ham. Alligevel blev han positivt overrasket og retten var rigtig god. Bladbeder har vi aldrig smagt før, de var ok, men der var alt for mange af dem. Vi brugte kun halvdelen og det var rigeligt til vores i smag. Denne dag, var der rent faktisk mad til overs! Mængden af kylling i retten var på samme niveau som de to andre dage, men vi lagde ikke ligeså meget mærke til det, da kyllingen lå "gemt" i karrysovsen.
I denne ret skulle vi bruge den sidste halvdel af den milde chili og vi valgte at hakke kernene med, da den var alt for mild mandag i den spicy agurkesalsa. Det blev rigtig godt og spicy denne gang!

Konklusionen er, at det er sindssygt lækkert, at få leveret råvarer og spændende, nye opskrifter lige til døren, men der er ikke er nok kød i kassen til vores smag. Det er helt bevidst fra Aarstidernes side, at der er "sparet" på kødet, da det er mere klimavenligt at skrue op for mængden af tilbehør og ned for mængden af kød. Man kan faktisk bestille de fleste af deres kasser med 50% ekstra kød, så det vil vi nok overveje til en anden gang. Med ekstra kød koster samme Kvikkasse 455 kr. for to personer i tre dage.

OPDATERING: Aarstiderne har hævet priserne på måltidskasserne i 2015, så nu koster en alm. Kvikkasse 415 kr. og den med 50 % ekstra kød koster 473 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...