fredag den 20. marts 2015

Det skal vi se i Berlin

Nu er der ikke så længe til påsken og det betyder også, at vores Berlin-tur rykker tættere på. Vi glæder os rigtig meget og jeg kan mærke på min tykke krop, at den snart trænger til lidt ferie i stedet for kontorarbejde fra 8-16 hver dag.
Vi har booket tre overnatninger centralt i Berlin og vi skal skiftes til at køre vores lækre Ford Focus derned. I sommers kørte vi til Frankrig i bilen (se indlæg om vores regnvåde tur her), så vi har allerede afprøvet det med lange køreture.

Vi skal bo lige her på Best Western Hotel Am Spittelmarkt i Mitte/centrum af Berlin. Mange af Berlins seværdigheder er i gåafstand fra vores hotel.

Jeg spurgte til tips til vores Berlin tur i dette indlæg (og mange tak for alle jeres forslag) og Line har skrevet fire rigtig gode indlæg om hende og kærestens tur til Berlin i 2014. (se dem her, her, her og her) Sammenlagt med vores egen bette research, har vi fået dannet os et nogenlunde overblik over, hvad vi gerne vil med vores mini-ferie.

Fjernsynstårnet, East Side Gallery, Grosser Tiergarten og Reichstag. Billederne er lånt fra nettet.
Indtil videre har vi planer om at se følgende:
 1. Fjernsynstårnet. Vi booker en tid via deres hjemmeside, så vi ikke skal stå i lang kø for at komme op.
 2. The Bird. Meget hypet burgerrestaurant, som alle taler om. Vi har bestilt bord til vores første aften i byen, så vi ikke skal bruge kræfter på at finde en god restaurant efter en lang biltur.
 3. Checkpoint Charlie og det tilhørende museum
 4. Gåtur i Grosser Tiergarten
 5. East Side Gallery. Et 1,2 km. langt stykke af Berlin-muren
 6. Berliner Unterwelten. Underjordiske dansk-guidede ture i f.eks. en bunker fra 2. verdenskrig eller en atombunker bygget til "3. verdenskrig".
 7. Reichstag bygningen
 8. Holocaust Denkmal
 9. Brandenburger Tor og Unter Den Linden
 10. Berliner Dom
Da vi har valgt at besøge Berlin i påsken, Langfredag til 2. påskedag (mandag), er tre ud af fire feriedage dernede helligdage, så vores shopping og butiks-kiggeri skal formentlig begrænses til lørdag. Vi går dog stærkt ud fra, at restauranter og seværdigheder har åbent i helligdagene også.

Vi overvejer at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen, der ligger omkring 45 minutters kørsel fra vores hotel. Er der mon nogle her, der har erfaring med, om det er noget ved? Eller om der er andre gode steder, vi bare må se eller besøge på vores korte ferie?

Et tip jeg lige vil give videre er, at mange af bibliotekernes bøger er tilgængelig som e-bøger. Det gælder også flere af rejsebøgerne. Det er rigtig smart, så downloader man bare bogen til sin smartphone eller tablet og kan have den med. Så slipper man for at vente flere uger på, at bogen bliver ledig på biblioteket eller tænke over, at huske at aflevere bogen igen bagefter. 

10 kommentarer:

 1. Lækkert - det bliver fedt, det er en skøn by.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi glæder os også meget!

   Slet
 2. Berlin er en af de fedeste byer! Spændende ting I skal se - vil også anbefale Rittersport Chokowelt ved Fridrich Strasse og DDR museet ved Berliner Dom :-) Rigtig god tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Vi glæder os rigtig meget :)

   Slet
 3. Øv min kommentar kom ikke på 😔 men husk at ansøg om adgang til Richtag på nettet. Og husk at have Je pas med når I skal ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok, tak. Det vidste vi ikke!

   Slet
 4. Berlin er en fantastisk by. Har været der 2 gange nu og skal klart tilbage. Har ikke været i

  SvarSlet
 5. I Sachenhausen. Men i Hochenschönehausen som er et af de værste Stasifængsler. Skræmmende men spændende. Mulighed fordansk guide.

  SvarSlet
 6. Øv det er dumt at kommentere fra mobil. Kan ikke rette i det jeg har skrevet og pludselig heller ikke skrive mere.
  Men Stasifængslet er der mulighed for at se celler både dem på10 m2 hvor der var 25 mennesker og kun måtte stå op fra kl 6 til 22. Gummicellerne samt forhrslokalerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippene. Jeg skal da lige undersøge Stasifængslet lidt nærmere. Det lyder spændende :) Jeg håber I havde en god tur til Rom og Venedig - trods vejret!

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...