mandag den 26. december 2016

Hjemmelavede julegaver | Pyntede tændstiksæsker

Allerede i slutningen af november lavede Malou og jeg julegaver til oldeforældre, men da nogle af dem kigger herind en gang imellem, så har jeg ikke kunnet dele det før nu. Se også de flotte julekugler vi lavede i samme omgang til bedsteforældrene her.


Tændstikæskerne er pyntet med et udklip af et større maleri. Jeg var lidt i tvivl om, hvor meget Malou gad at male, så jeg valgte at lave nogle gaver, hvor jeg kunne få mange ud af et enkelt maleri.
Hun malede på akvarelpapir, da det er lidt tykkere end almindeligt pap og suger godt, for når man kun er 1,5 år gammel forstår man ikke rigtig det med at fordele malingen jævnt. Et almindeligt A4 kopiark vil krølle og blive meget ujævnt med så meget maling på.

Meget koncentreret omkring mesterværket
2 A4 ark holdt koncentrationen til og så var det ikke så sjovt længere med det tredje ark
Da arkene var tørre, udvalgte jeg de pæneste dele på malerierne og klippede dem ud i firkanter, der passede med fronten på tændstikæsken. Jeg limede udklippene på æsken og pyntede med et par guldstjerner, for at give dem lidt ekstra julestemning.
Jeg har købt de lidt større tændstikæsker, hvor tændstikkerne er 53 mm. Man kan også få nogle rigtig store tændstikæsker med 170 mm. lange tændstikker. De er gode til de større børn, der gerne vil tegne/male en hel tegning til hver æske.
Modtagerne bestemmer selv, om de vil gemme tændstikæsken og fylde den op med nye tændstikker, når den er tom eller om den kun skal pynte, så længe der er tændstikker i.
Jeg har desuden skrevet navn og årstål på bagsiden af tændstikæsken, så selv de allermest glemsomme af olderne, kan huske, hvem der har lavet æsken.
Vi forærede bl.a. oldeforældrene en tændstikæske og en kuvert med 8-9 fremkaldte billeder af Malou, som de kan sætte i deres oldschool fotoalbum. Dagplejen fik også en tændstiksæske som en lille symbolsk gave og tak for alle de kys og kram, Malou får dernede.

2 kommentarer:

 1. Sikke en god idé :-)

  Håber I havde en god juleaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det bragte i hvert fald også glæde hos modtagerne. Vi havde en rigtig dejlig juleaften derhjemme.

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...