fredag den 25. april 2014

Royal malerskole

I marts var jeg på malerskole med skønne Line. Vi brugte en aften i selskab med smukt porcelæn, kaffe, Asti, slik og god stemning. Nårh ja, og selvfølgelig også - råt porcelæn og blå maling.

Tallerkenen var påtegnet et blyantsmønster fra start, så vi havde en nogenlunde ide om, hvor vi skulle male vores rystende streger.
Der var dækket flot op med blomster og Royal Copenhagens produkter. Bl.a. denne smukke vase fra Mega Mussel.

Vi havde en måned forinden forgæves forsøgt at få plads på Royal Copenhagens malerskoler i København og Århus, hvor der jævnligt afholdes arrangementer. Pladserne bliver besat virkelig hurtigt, så inden vi kunne nå at koordinere fridage, kørsel og andet praktisk var der fuldt booket. Øv.
Jeg var tilfældigvis i Inspiration i Odense City og så et opslag i butikken om en ekstraordinær malerskole i Odense i Inspirations lokaler. SÅ fedt! Jeg skyndte mig at ringe til Line og heldigvis kunne vi begge to være i Odense den aften, hvor de afholdt arangementet. Ja, man har jo lov at være heldig nogen gange!
Vi nød hinandens selskab, så nyheder fra Royal Copenhagen og malede hver vores helt personlige Mega Mussel middagstallerken med kyndig vejledning fra en erfaren porcelænsmaler. Det var et virkelig godt arrangement.

Jeg maler meget koncentreret. Det er sværere end det ser ud!

Farven blandes op med vand og mængden af vand afgør farvens dybde (mørk/lys)
Jeg viser billeder af den helt færdige tallerken i et indlæg for sig. Tallerken skal nemlig brændes med den smukke blanke glasur efter påmalingen af mønsteret.

Det færdige resultat inden glasering og brænding. Den lyseblå baggrundsfarve på tallerkenen er Royal Copenhagens kvalitetstest af porcelænet. Alt porcelæn dyppes i en lyseblå væske, der afslører eventuelle revner i porcelænet. Både blyantsstreger og den lyseblå farve blæses væk inden glaseringen.

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare hyggeligt ud :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne :) Det var det virkelig også!

   Slet
 2. Wauu hvor fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en rigtig sjov oplevelse :)

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...