tirsdag den 17. januar 2017

Min weekend

Fredag eftermiddag lavede jeg klatkager af en rest risengrød fra aftenen før. Jeg fulgte ikke nogen specifik opskrift, men lavede dem med risengrød, grahamsmel, æg, mælk og en lille smule salt. Jeg piskede det godt sammen til en tyk dej og stegte små tykke pandekager i lidt smør. Vi spiste dem med solbærmarmelade på og de gik rent ind hos Malou.


Lørdag morgen foregik i roligt tempo. Vi hyggede i nattøj, læste bøger, legede med Schleich-dyr og Bobles. Vores gamle kat, Frida, ville så gerne være med i legen og lagde sig ovenpå bogen, vi var i gang med at læse. Malou kvitterede med et højlydt "Pita, nej" (Og ja, Frida er blevet til Pita i Malous hoved, hihi) imens hun prøvede at skubbe den dovne kat væk fra bogen.


Ved middagstid tog vi til fødselsdag hos min veninde. Hendes søn fyldte 7 år og der var disket op med den klassiske børnefødselsdags-menu med varm kakao, boller med tandsmør og hindbærsnitter samt napoleonshatte. Det var rigtig hyggeligt og Malou hyggede sig gevaldigt med alle de andre børn.
Vi tog sent hjem og imens jeg puttede Malou, kørte manden efter sandwich fra Submarine (i Kongensgade/gågaden), for vi orkede ikke at lave aftensmad. De laver rigtig gode sandwich derinde og jeg har været trofast kunde siden mine teenageår.


Søndag formiddag trak jeg i løbetøjet og pakkede Malou lunt i løbevognen. Jeg fik tilbagelagt 3,4 km. i roligt tempo, for det var frostvejr og glat flere steder. Malou elsker at gå tur og bliver helt overgearet, når vi finder klapvogn eller løbevognen frem. Det er så hyggeligt at have hende med ud at løbe og hun lavede sin egen lille heppesang, som hun gentog i en uendelighed "Muaar, tur" (Mor går tur) En gang imellem afløst af "far, bil" (han var kørt til spejdermøde tidligere) Det er simpelthen så sødt og sjovt, at hun er begyndt at sige så mange ord og lave sine egne små "sætninger". Det er gået så sindssygt stærkt med sproget, siden hun fik dræn i, i december.


Søndag eftermiddag fandt vi klapvognen frem og gik en tur ned til åen alle tre. Vejret var så skønt. Blå himmel og høj sol, men stadig isnende koldt. Malou krammede en lille pose med brød hele vejen ned til åen. Hun var helt med på at "rap rap" skulle have "maaai" (mad) og fortalte os det igen og igen, mens hun pegede på posen med brødterninger. Da vi kom derned gav hun stolt ænderne mad ét stykke brød af gangen. Min lille pige, hun bliver så stor!
Da vi kom tilbage fra vores gåtur stod farmor og farfar med en kage i hånden og frøs foran vores hus. Det er altid så hyggeligt med uventede gæster og når de ligefrem har kage med, ja så disker jeg gerne op med kaffe og varm kakao, så alle kan få varmen igen.
Vi havde en skøn weekend og sluttede den af med en forrygende blomkålspizza (med bund lavet af blomkål i stedet for dej), der dog gerne måtte have haft en lidt mere sprød bund.


4 kommentarer:

 1. Ligner en skøn weekend, dejligt med uventet besøg der medbringer kage. Er jeg også fan af ;-)

  Det er så dejligt når de får lidt mere sprog, og ret sødt hvordan de bruger "forkerte" ord, synes at hun kalder katten for pita er ret sjovt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja kage er altid godt ;) Det er nemlig, så sjovt, når de får sprog og hun bliver hamrende hidsig, hvis vi ikke lige forstår, hvad det er hun siger :)

   Slet
 2. Dejlig weekend! Ih, hvor er Malou blevet stor altså :-)

  /Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det går altså bare stærkt. Nu, hvor hun kan fortælle hvad hun vil (og hvad hun IKKE vil), så er hun altså slet ikke en lille baby mere...

   Slet

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...