tirsdag den 28. februar 2017

Farsbrød med kylling og peberfrugt || Opskrift

I går fik vi et lækkert og saftigt farsbrød lavet af hakket kylling, fyldt med grøntsager og svøbt i parmaskinke. Det passer sig selv, når det først er kommet i ovnen og så er der god tid til at lave salat og rydde op i køkkenet, inden der skal spises.
Farsbrødet smager også rigtig fint dagen efter og mindre rester kan bruges i madpakken som pålæg på rugbrød.



Opskrift
4 personer

Ingredienser
450 g. hakket kylling
2,5 dl. havregryn
1 dl. mælk
2 æg
2 revne gulerødder
1 peberfrugt i små tern
1 finthakket løg
2 tsk. tørret timian
salt, peber
1 pakke parmaskinke (4 skiver)

600 g. blandede rodfrugter (f.eks. pastinak, rødbede, gulerod)
Olivenolie, salt, timian (til rodfrugter)

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hak løget fint, skær peberfrugten i små tern og skræl to gulerødder og riv dem.
Rør farsen godt sammen af hakket kylling, havregryn, mælk, æg, gulerod, peberfrugt, løg og krydderier.
Form et "brød" af farsen og placer den midt på en bageplade med bagepapir.
Beklæd farsbrødet med skiver af parmaskinke.
Skræl rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Placer rodfrugterne rundt om farsbrødet på bagepladen, pensl rodfrugterne med olivenolie og drys med dem salt og timian.
Bag farsbrød og rodfrugter midt i ovnen i 30-40 minutter. Parmaskinken skal blive sprød.

Serveres sammen med en lækker grøn salat.

Før ovn
Efter 30 minutter i ovnen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...