fredag den 25. januar 2013

Fredagsmad - oksekødsfrikadeller || Opskrift

Madplanen siger oksekødsfrikadeller med tzatziki og couscoussalat i dag, og det går rigtig godt med at følge den, så i dag er ingen undtagelse. Vi har lavet frikadeller til fire personer, halvdelen skal fryses og bruges i madplanen i næste uge.

Det smagte rigtig godt, og selvom kæresten ikke er den helt store fan af couscoussalat, så gled det ned, fordi det smagte af lime (og feta). Her er vores opskrift.

Oksekødsfrikadeller til fire personer (ca. 16 stk.)
500 g. hakket oksekød (kan også laves af hakket svin, kalv eller kylling)
1 æg
1 dl. mælk
1 dl. havregryn
1 hakket løg
Salt, peber, timian, chili

Alle ingredienserne til farsen røres sammen og den stilles i køleskabet og hviler 15-30 minutter. Der formes frikadeller med en spiseske og de steges på panden i lidt fedtstof.

Tzatziki til fire personer
3 dl. Cheasy Fraiche 5%
1 agurk
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

Agurken rives på et rivejern og væden vrides ud i et viskestykke. Et eller to fed hvidløg pilles og presses, der tilsættes Cheasy Fraiche og smages til med salt og peber. Må gerne laves en times tid eller mere i forvejen, da hvidløgssmagen bliver kraftigere af at tzatzikien står lidt.

Couscoussalat til fire personer
250 g. couscous tilberedes efter anvisning på pakken og køler af. (Jeg putter couscous i en skål, blander med olivenolie, salt og ketchup, mens jeg koger 250 ml vand i elkedlen. Når vandet koger hældes det i skålen, der røres godt og så lader man det stå med låg på 10-15 minutter og rører igen - vupti, så er der lækker couscous! Det er så nemt.)
Find dine yndlingsgrøntsager/dét du lige har i køleskabet frem og skær dem i passende stykker. I dette tilfælde var det peberfrugt, gulerod og iceberg.
Bland couscous og grøntsager. Smag til med saften fra tre lime (fordi, jeg lige havde nogle lime...)
Tilføj feta, i dette tilfælde bare den budgetvenlige, og bland salaten godt. Serveres kold.

Resten af aftenen skal nydes med et krus cappuchino, de to sidste hjemmebagte kiks, lidt tørrede figner og mandagens afsnit af Dicte på computerskærmen (da jeg ikke fik set det i mandags), mens kæresten ser håndbold på tv'et.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer og glæder mig til at læse din.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...